Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Uručena Povelja humanosti OBŽ

  “Povelju humanosti”, najviše javno priznanje Osječko-baranjske županije za humana djela učinjena na području Županije ove godine na prigodnoj svečanosti župan Ivan Anušić uručio je građanima koji su se svojim predanim i požrtvovnim djelovanjem, samoprijegorom i brižnim odnosom osobito istakli na tom području.

  Za organiziranje i pružanje raznih oblika ljudske pomoći kojima se afirmira i potvrđuje humanost kao univerzalno civilizacijsko načelo „Povelju humanosti“ dobila je Marija Šešo, koja već treći put dobiva ovo županijsko priznanje, a zavrijedila ga je za rad u humanitarnoj udruzi Veronikin rubac te za pomoć bolesnima i starima.

  Povelja humanosti uručena je i Domagoju i Draženu Šimiću iz Osijeka koji su ovog ljeta, prilikom povratka s ljetovanja, u BiH spasili unesrećene iz prometne nesreće, a to priznanje dobio je i Ivan Jurić, svećenik iz Osijeka za djelovanje u humanitarnim udrugama, pomoć mladima u paklu droge te za formiranje i uspješno djelovanje Zajednice Cenacolo.

  Povelju humanosti za darivanje krvi kojom se omogućava izlječenje bolesnih i povrijeđenih dobilo je 22 dobrovoljna darivatelja krvi iz Osijeka, Donjeg Miholjca, Našica, Valpova i Đakova koji su dali krv više od stotinu puta. To su Marko Ljubić, Antun Tomašević, Kristijan Hlevnjak, Zdravko Gašpert, Milan Fišer, Zdravko Čorak, Danijel Bronzović, Demijen Bošnjak, Branko Kiseljak, Nedeljko Josić, Jasenko Kardum, Darko Vinogradac, Slavko Golić, Branko Habus, Franjo Špoljarić, Antun Karapetrić, Matija Kubinčan, Josip Kranic, Ivica Silađi, Josip Gull, Milan Knežević i Vasilije Topalović.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog