Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Od dosad prodanih Pan Trgoprometovih nekretnina uprihodovano 18,4 milijuna kuna

  U dosadašnjem tijeku stečajnog postupka putem usmenih javnih dražbi održanih kod javnih bilježnika Nikola Brača u Đakovu i Roberta Antona Čečatke u Slavonskom Brodu prodano je ukupno 28 nekretnina, odnosno poslovnih prostora i građevinskog zemljišta u vlasništvu  PAN TRGOPROMETA d.d. u stečaju, a od prodaje je uprihodovano ukupno 18,4 milijuna kuna.

  Riječ je o nekretninama  koje nisu bile opterećene razlučnim pravima, odnosno hipotekama ili zabilježbom ovrha, tako da ih nije bilo potrebno prodavati putem suda odnosno FINE, već su sukladno odluci skupštine vjerovnika prodavane putem usmenih javnih dražbi, objašnjava stečjani upravitelj Tihomir Zec.

  Doznajemo da su 3. rujna završene prve elektroničke javne dražbe kojima su  putem FINE prodaji bile izložene nekretnine: Novi Dom, za koji je najviša ponuda iznosila 1,3 milijuna kuna; Sport Ured Đakovo, 598 tisuća kuna, Delikates Slavonski Brod, 514 tisuća kuna, i Autobusni kolodvor Slavonski Brod s najvišom ponudom od 3,2 milijuna kuna, dok za objekt Jelas u Sl. Brodu nije bilo ponuda.

  Nakon što FINA stečajnom sudu dostavi izvješća o provedenim dražbama, sud će donijeti rješenja o dosudi nekretnina ponuditeljima koji će nakon pravomoćnosti moći uplatiti iznose kupovnina.

  U sljedećih mjesec dana nastavit će se prodaja preostalih nekretnina pa se tako za 3. listopada najavljuje prva javna dražba za prodaju poslovnih prostora: Te-ma, Aroma, Levis, Kristal, Zgrada – Arhiva dvorište … po početnoj cijeni od 3,9 milijuna kuna, poslovni prostor Tkanina- bivša OTP banka – po početnoj cijeni 1,2 milijuna te poslovni prostor Progres po početnoj cijeni od 2,1 milijun kuna.

  Tijekom rujna trebale bi započeti i prve elektroničke javne dražbe putem Fine za poslovne prostore Građa diskont i 4 nekretnine u Slavonkom Brodu.

  U listopadu će pak biti održano ročište za utvrđivanje vrijednosti još 11 nekretnina među kojima je i Distributivni centar Industrijska zona Đakovo te nekretnine Pan Trgoprometa d.d u stečaju u Budrovcima, Levanjskoj Varoši i nekoliko mjesta na brodskom području.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog