Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Akcija “Poštujte naše znakove” za veću sigurnost djece u prometu

  Kao i prethodnih godina,  Policijska postaja Đakovo početka nove školske godine provodi  akciju MUP-a pod nazivom „Poštujte naše znakove” koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanja ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu učenika prvašića.

  U kontaktu smo sa službama koje održavaju ceste, tako da ćemo pratiti stanje svih prometnica i prometne signalizacije u zonama škola i o eventualnim nedostacima izvijestiti nadležne službe. U dogovoru s predstavnicima prosvjetno-pedagoške službe i ravnateljima osnovnih škola organizirat ćemo kraća predavanja, odnosno razgovor s djecom svih prvih razreda kojom prilikom ćemo ih upoznati sa temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. Isto tako, organizirat ćemo susrete s roditeljima prvašića na prvim roditeljskim sastancima te im izložiti najvažnije poruke o sigurnom sudjelovanju u prometu njihove djece”, najavljuje Bojan Fridl, pomoćnik načelnika PP Đakovo za promet.

  Osim toga, policija će tijekom rujna svakog radnog dana, posebice u vrijeme početka i završetka nastave, pojačano operativno-preventivno pokriti ulice, raskrižja, pješačke prijelaze radi sigurnog dolaska i odlaska djece iz škole, a pojačano će se vršiti i nadzor brzine kretanja vozila u zonama škola.

  U protekle dvije godine, kako tvrdi šef đakovačke prometne policije Bojan Fridl, na području Đakovštine dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su sudjelovala djeca, srećom bez ozbiljnijih posljedica.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog