Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Pojačana kontrola motociklista, mopeda i biciklista

  Danas, 22. kolovoza, od 17 do 23 sati na području cijele PU osječko – baranjske provest će se pojačane mjere u prometu. Mjere će biti usmjerene na utvrđivanje prekršaja vozača bicikla, mopeda i motocikla.

  Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica, tehničku neispravnost vozila i ostalih prekršaja u prometu.

  S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu, kao i sve češće sudjelovanje biciklista u prometnim nesrećama, posebna pozornost posvetit će se prekršajima koje čine vozači bicikala, a to su prekršaji vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanja u nedopuštenom smjeru, nekorištenja ispravnih i propisanih uređaja i opreme, nekorištenja svjetala tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti, vožnja pod utjecajem alkohola, kao i ostali prekršaji.

  U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba teže ozlijeđena. Preostale četiri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

  Po dvije su se dogodile na područjima Osijeka i Đakova, a jedna na području Belišća.

  U 1,05 sati u Mandićevcu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Policijski službenici utvrdili su da je 20-godišnji hrvatski državljanin iz Satnice Đakovačke, sudionik prometne nesreće, upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,65 grama po kilogramu.

  ………………….

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog