Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Novi cilj je posvetiti se repozicioniranju Luke Botića

  Polaganjem vijenaca na spomenik Luki Botiću na Gradskom groblju u povodu 156 godina od njegove smrti te predstavljanjem novih izdanja iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Austrije u Spomen-muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera danas se nastavlja program 10-ih Dana Luke Botića.

  Đakovački dio programa počeo je sinoć predstavljanjem III. Zbornika, te programom pod nazivom „Pjesnici pjesniku” kojemu su, uz autore i predstavljače bili nazočni i brojni gosti kojima se, uz Mirka Ćurića, obratio i Jurica Botić, predsjednik Organizacijskog odbora. On je istaknuo da manifestacija ulazi u jednu novu, ozbiljniju fazu u kojoj će, nakon dosadašnjeg doprinosa u izučavanju Luke Botića, naglasak biti na njegovu repozicioniranju u hrvatskoj stručnoj, ali i općoj javnoj sceni.

  Osim ponovnom otkrivanju i iščitavanju Luke Botića, ova manifestacija, kako je naglasio Botić, doprinijela je i umrežavanju i povezivanju dviju sredina – jedne iz koje je potekao – Dalmacije, i druge u kojoj je najviše doprinio u svom stvaralačkom smislu -Slavonije.

  Sudionicima manifestacije obratio se i Đuro Vidmarović, predsjednik Društva hrvatskih književnika koji je naglasio da je ulaganje u kulturu ulaganje u budućnost.

  Program ovogodišnjih 10. Dana Luke Botića završit će večeras u Gorjanima.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog