Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zlatni jubilej s. Svjetlane Paljušević: “Sva radost moja je u Bogu”

  U subotu će 12 članica Družbe Milosrdnih sestara svetog Križa proslaviti svoj zlatni jubilej. Svečano misno slavlje u samostanskoj crkvi u 10 sati predvodit će nadbiskup u miru Marin Srakić, a Zlatne zavjete proslavit će sestre jubilarke: s. M. Svjetlana Paljušević, Dolje (Crna Gora), s. M. Valentina Andrašević, Podr. Moslavina; s. Maja Mikić, Vidovice, BiH; s. Mirabilis Rittgasser, Marijanci; s. Benedikta Tumpa, Zagreb; s. Mileva Jaman, Banovci; s. M. Ignacija Ribinski, Derventa, BiH; s. M. Jacinta Mandura, Matina, BiH; Velika Kopanica; s. Margarita Mišković, Vidovice, BiH; s. Arimateja Oršolić, Oštra Luka, BiH; s. Ivanka Jukić, Runović i s. Blaženka Perković, Slobodnica.

  Među jubilarkama je i dugogodišnja organistica đakovačke katedrale sestra Svjetlana Paška Paljušević koja je svojih 50 godina posvećenih Bogu i čovjeku obilježila upravo glazbom.

  „Pedeset godina je puno i to je jedno veliko slavlje, ali kada to gledate kao službu, kao poslanje, kao dane posvećene Bogu, ali posvećene i čovjeku, i to kroz glazbu, onda je to nešto uzvišeno jer glazba je nešto što čovjeka oplemenjuje, što ga uzdiže iz ove svakidašnjice. Trebamo, naime, znati da nije sve samo ovo što vidimo jer trebamo razmišljati i o onome što je puno uzvišenije i upravo nas na to glazba potiče i neprestano nam daje jednu notu koja je uvijek vedra i koja je uvijek u jednoj nadi i radosti”, kaže sestra Svjetlana.

  Osim glazbe, tih pedeset godina provedenih u Družbi Milosrdnih sestara svetog Križa obilježile su i kušnje, priznaje sestra Svjetlana Paljušević.

  „Život jednog glazbenika, kao i u životi drugih, mora proći kroz kušnje kao što je bolest, mnogi Đakovčani znaju da sam prošla kroz to 1988. godine pa opet 2008. godine i to je jedno veliko iskušenje za čovjeka, a isto tako i jedno veliko pouzdanje u Boga da je Bog ipak uzdigao iznad svih tih poteškoća i opet dao jednu novu nadu, novi život”, kaže sestra Svjetlana priznajući također da je bilo i kriza za tih pedeset godina.

  „Ima kriza kao kod svakoga, ali je, nekako, meni najljepše to što kada se Bogu moliš stvarno to Bog usliša, to sam mnogo puta u životu doživjela, da me Bog uslišio i da mi je dao tu svoju blizinu i onda kroz tu svoju blizinu i radost onda zaboravite na te krize”, dodaje jubilarka s. Svjetlana Paljušević.

  Da će svoj život posvetiti Bogu i čovjeku, kako kaže, sestra Svjetlana Paljušević odlučila je kao djevojčica još u šestom, odnosno sedmom razredu, a nakon osmog razreda stigla je iz Crne Gore u Đakovo. Zbog svoje naravi, jednostavnosti, odnosno komunikativnosti i glazbe kojom se bavila, život sa sestrama u samostanu bio joj je, kako tvrdi, lijep, bez obzira na male nesporazume, a godine su joj, kako dodaje, donijele više radosti nego prije.

  „Svih ovih pedeset godina provedenih u Družbi Milosrdnih sestara svetog Križa sublimirala bih u u misao „sva radost moja je u Bogu”. To sam napisala i na mojoj sličici: „Sva radost tvoja neka je Gospodin jer on sve vodi, prepusti njemu putove svoje, on će dalje voditi” i to je ta vjera”, zaključuje sestra Svjetlana Paljušević uoči proslave zlatnog jubileja zajedno sa još 11 svojih sestara.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog