Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zatražena pomoć Vlade u borbi protiv komaraca

  Zbog najezde komaraca Osječko-baranjska županija i Grad Osijek zatražili su pomoć od Vlade i premijera Andreja Plenkoviću za provedbu mjera dezinsekcije na području županije.

  Tretiranje komaraca na određenim izoliranim područjima ne daje očekivane rezultate, navodi se u zamolbi upućenoj Vladi, uz konstataciju da 60 posto općina i gradova u Osječko-baranjskoj županiji u svojim proračunima nemaju planirana sredstava za tretman komaraca, a oni koji i imaju raspolažu tek sa simboličnim sredstvima.

  Zbog svega toga zatražena je financijska pomoć iz Državnog proračuna za 2019. godinu u iznosu od 5 milijuna kuna za provedbu mjera dezinsekcije odraslih komaraca na području Osječko-baranjske županije.

  „Smanjenjem broja komaraca na području Županije poboljšat će se život stanovnika, smanjit će se utjecaj komaraca na prinose u stočarstvu, a naročito smanjiti njihov utjecaj na razvoj turizma, a umanjili bi se i rizici i izgledi za pojavom i prijenosom virusa kao izrazitog javno zdravstvenog problema”, navodi se u dopisu koji je upućen Vladi i premijeru Plenkoviću, a koji potpisuju župan Ivan Anušić i osječki gradonačelnik Ivica Vrkić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog