Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dobra suradnja OBŽ s nacionalnim manjinama

  Nakon nedavno završenih izbora i konstituiranja vijeća nacionalnih manjina u novom sazivu, danas župan Ivan Anušić i zamjenik župana Goran Ivanović primili su novoizabrane predsjednike šest vijeća nacionalnih manjina i predstavnike pet nacionalnih manjina u Osječko-baranjskoj županiji.

  – Osječko-baranjska županija podržava rad svih nacionalnih manjina koje djeluju na našem području, pa tako i rad njihovih vijeća i predstavnika.

  Kao što su rekli svi nazočni na sastanku, naša suradnja je odlična, korektna i odgovorna s obje strane i takva će ostati. Naravno, kao i u svemu uvijek postoji prostor za još bolju komunikaciju. Hrvatska i Hrvati su uvijek bili i ostat će tolerantan narod, što osjete sve nacionalne manjine u Hrvatskoj, a osobno bih želio vidjeti da hrvatska nacionalna manjina u drugim državama uživa prava kakve imaju nacionalne manjine u Hrvatskoj – rekao je danas župan Anušić, dok je njegov zamjenik Ivanović podsjetio da je Osječko-baranjska županija od prošle godine obilježava i Dan nacionalnih manjina.

  Cilj sastanka bilo je izravno upoznavanje te razgovor o aktualnim pitanjima u vezi položaja i djelovanja nacionalnih manjina na području županije. Svi nazočni predsjednici vijeća i predstavnici nacionalnih manjina pohvalili su suradnju s predstavnicima Osječko-baranjske županije. Tako je Branko Petrović istaknuo da Osječko-baranjska županija može biti primjer drugima. Nikola Mak je dodao da nema mjesta za bilo kakav prigovor, što je motiv za daljnje razvijanje suradnje. Iznimno je zadovoljan suradnjom i praćenjem rada udruga njegove nacionalne manjine Oliver Matijević, a predsjednik najbrojnije nacionalne manjine, srpske, Dejan Jeličić potvrdio je dobru suradnju i najavio projekte poput kulturnog centra u Belom Manastiru.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog