Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kućice za ptice

  Učenici Ekonomske škole Braća Radić danas postavljaju kućice za ptice na području nekoliko lokacija u gradu, odnosno u Parku pobjede, parku u naselju Sjever, parku Dječjeg vrtića Vila, Parku kralja Zvonimira i Park Mirka Kladarića.

  Ideja o izradi drvenih kućica započela je prošle godine, a glavni pokretač je učenik Marin Vitman. Budući da je veliki zaljubljenik u prirodu te redovito vrši monitoring ptica grada Đakova u svoje slobodno vrijeme, odlučio se na izradu samostalnog projekta izgradnje kućica za ptice što je prepoznala Udruga Bioteka iz Zagreba te novčanim iznosom financirala dio materijala za izgradnju.

  Poruka projekta je , kako ističe profesorica biologije i kemije Brankica Radonić, vezana za zaštitu ptica, njihovog staništa i svega onoga što je u biti problematično u ovom vremenu u kojem ptice sve više gube svoja prirodna staništa upravo zahvaljujući djelovanju čovjeka.

  Uz učenike i ravnateljicu Snježanu Marić koji su podržali Marinovu ideju, a veliku pomoć pružio mu je i majstor Milan Šaravanja.

  Foto: Ekonomska škola

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog