Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kroz projekt ReGerNet nabavljeno i vozilo za vanjske korisnike

  U đakovačkom Domu za starije i nemoćne osobe održana je četvrta konferencija u povodu realizacije projekta „ReGerNet iz programa prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije.

  Riječ je o projektu razvoja usluga socijalne podrške u sklopu Regionalne gerontološke mreže, a u sklopu kojega je uređen Dnevni boravak, odnosno Gerontološki klub za tridesetak vanjskih korisnika, istaknula je ravnateljica Branka Barna.

  Uz đakovački Dom za starije i nemoćne, partner u projektu je Gerontološki centar Subotica, kao lider partner, te Dom za starije i nemoćne u Osijeku i Dom za stare i penzionere Apatin.

  Ukupna vrijednost projekta je 526 tisuća eura, a đakovačkog dijela projekta 86 tisuća eura,s tim da je u ovoj fazi nabavljeno vozilo kapaciteta 8+1 osoba za prijevoz vanjskih korisnika, pojasnila je ravnateljica Branka Barna.

  „Ovim projektom smo proširili izvaninstitucionalnu skrb korisnika na način da smo otvorili dnevni boravak koji oni mogu koristiti i koji uistinu koristimo vrlo često tako da je taj projekt trajan i održiv. Vjerujemo da ćemo i po završetku projekta nastaviti s radom u dnevnom boravku i da ćemo nakon što dobijemo vozilo koje smo također nabavili uključiti više korisnika koji su u svojim kućama i koje ćemo dovoziti i odvoziti u dnevni boravak dok o njima nema tko skrbiti, a ovdje će moći dobiti i obrok te druge sadržaje i usluge koje Dom pruža”, naglasila je ravnateljica Barna.

  Osječko-baranjska županija, kako je istaknula Ivana Stanić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, sudjeluje u projektu s 15 posto sredstava koje je u potpunosti podmirila. Ovaj projekt, kako je rekla, dokaz je uspješne prekogranične, ali i međusobne suradnje đakvočakom i osječkog Doma za starije i nemoćne. Pročelnica je pohvalila rad na projektima jer se njima, kako je kazala, podiže kvaliteta života korisnicima uslugama koje nadilaze standarde.

  Na konferenciji je govorio i Miroslav Bauer, korisnik doma, istaknuvši brojne sadržaje koji su se već počeli realizirati kroz Gerontološki klub.

  „Ja samo ovdje tek godinu i pol, ali zamjećujem da svatko može naći za sebe ono što ga zanima prema vlastitim afinitetima i sklonostima čime premošćujemo i ispunjavamo slobodno vrijeme, a to je i sama svrha svih ovih aktivnosti koje su i sadržajno u Domu na određenoj visini”, poručio je Bauer.

  Projekt, kako je istaknula koordinatorica Angelina Prekačin, završava u srpnju ove godine i već dosad je ispunio očekivanja, a četvrto razdoblje obilježeno je raznim aktivnostima i radionicama, ali i nabavkom vozila za vanjske korisnike koje se očekuje do kraja travnja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog