Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Obnova đakovačkih orgulja do Petrova sljedeće godine

    Iako je najavljivano da će obnova orgulja đakovačke katedrale biti gotova do Uskrsa ove godine, to se neće dogoditi još najmanje godinu dana, a novi rok za dovršetak obnove je Petrovo sljedeće godine, doznajemo od maestra Ive Andrića.
    „Kada smo otpremili i ove naše katedralne i osječke konkatedralne orgulje nekako je ispalo da je situacija jasnija i čistija s ovim konkatedralnim orguljama pa se dalo prednost tim orguljama na koncu. Čekala su se isto tako neka naknadna mišljenja vezana uz obnovu katedralnih orgulja tako da je to sve skupa zavuklo početak obnove skoro godinu dana. Prema sadašnjim prognozama, osječke orgulje bit će gotove do kraja ove godine, odnosno čak vjerojatno do listopada, a naše katedrale orgulje bit će gotove do sredine sljedeće godine, navodno do Petrova sljedeće godine. Naime, tako smo dobili obećanje pred članovima Ministarstva kulture s kojima sam bio nedavno bio u Rogaškoj Slatini gdje su naše oboje orgulje na obnovi”, kaže maestro Andrić.
    Orgulje su, podsjeća maestro Andrić, otišle na obnovu u rujnu 2017. godine.
    „Očito da je onaj datum koji se spominjao bio preoptimističan, ali nije samo do radionice Škrabl nego i do nekih procedura u Hrvatskoj, odnosno iz Ministarstva kulture su imali naknadnih upita i traženja naknadnih pojašnjenja tako da su orgulje jedno vrijeme tamo čekale početak obnove”, pojašnjava maestro Andrić razloge kašnjenja obnove orgulja đakovačke katedrale.
    Vrijednost obnove đakovačkih orgulja, koje imaju 73 registra, tri manuala i pedal s 5.486 svirala, je 2,7 milijuna kuna, a obnova je povjerena orguljarskoj radionici Škrabl iz Rogaške Slatine.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog