Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Biskup Strossmayer veza OBŽ i Bugarske”

  Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović primio je jučer u nastupnom posjetu veleposlanicu Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj  Genku Georgievu. Veleposlanica je vjerodajnice u Republici Hrvatskoj predala 4. ožujka ove godine, što posjet Osječko-baranjskoj županiji čini jednim od prvih, a svakako govori i o njegovu značaju.

  Veleposlanica je poručila da je za Bugarsku ova regija od posebnog značaja.

  „Josipa Jurja Strossmayera u Bugarskoj prepoznajemo kao svog preporoditelja, njemu je posvećen i spomenik na kojem svake godine polažemo vijence. Upravo zato su temelji naših odnosa, posebno kada je riječ o Osječko-baranjskoj županiji, Osijeku i Đakovu, vrlo čvrsti”, rekla je veleposlanica te dodala da na tim temeljima treba graditi daljnju suradnju.

  – Kada je riječ o našoj budućoj suradnji, tu bih svakako istaknula poljoprivredu, znanost, razmjenu mladih i turizam. Veliki su potencijali za razvijanje kvalitetnih odnosa i zajedničkih projekata s Osječko-baranjskom županijom – poručila je.

  Robna razmjena između Osječko-baranjske županije i Republike Bugarske u 2018. godini bila je dvostruko veća nego u godini prije, a svakako uvijek ima još prostora za rast, čulo se tijekom jučerašnje posjete bugarske veleposlanice istoku Hrvatske.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog