Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Besplatna prekvalifikacija za priprematelja jednostavnih jela i slastica

  Udruga paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije priprema se za realizaciju projekta „Nova prilika” kojemu je cilj priprema za tržište rada osoba s lakšim invaliditetom, ali i drugih nezaposlenih osoba s područja grada Đakova.

  „ To je također jedan projekt koji je financirala EU i koji je nastao unutar naše organizacije s namjerom da ljudima s lakšim tjelesnim invaliditetom omogućimo da se kroz prekvalifikaciju, kroz osposobljavanje pripreme za tržište rada, postanu konkurentniji i na taj način olakšaju svoju poziciju u društvu i iskažu se, postanu korisni članovi društva i odmaknu se od onog klišea koji prati osobe s invaliditetom da baš nisu sklone učiniti nešto za sebe. To je projekt koji provodimo zahvaljujući financiranju Europskog socijalnog fonda, traje dvije godine i koji baš sada u ovome ciklusu koji počinje u travnju, a koji obuhvaća građane s područja grada Đakova, a onda i s ostalog područja Osječko-baranjske županije”, kaže Balažić.

  Kroz ovaj projekt moguće je osposobiti se za jedno od dva zanimanja koja se nude; jedno je priprematelj jednostavnih jela i slastica, a drugo je priprematelj bureka i pizze, pojašnjava Balažić.

  „Kroz cijeli projekt provodimo šest ciklusa, tri ciklusa će obuhvatiti jedno zanimanje, a tri drugo, a kako je sad ovo treći ciklus po redu na redu je priprematelj jednostavnih jela i slastica. Taj program traj 15 tjedana, za polaznike je potpuno besplatan, odnosno dobivaju pregleda na medicini rada, besplatan je i cijeli program osposobljavanja koji se provodi u osječkoj Ugostiteljskoj i turističkoj školi u kojoj su uvjeti za ovo osposobljavanje na europskoj razini”, tvrdi Balažić koji poziva sve zainteresirane da dođu na prezentaciju projekta u petak 29. ožujka u 10 sati u Hotel

  „Blaža”.

  „Uvjet za naš projekt „Nova prilika” je biti nezaposlen za mlade do 29 godina minimalno šest mjeseci, a stariji od 29 godina moraju biti nezaposelni minimalno 12 mjeseci”, zaključuje Balažić.

  Opširnije o projektu „Nova prilika”, ali i drugim pitanjima koja se tiču osoba s paraplegijom i tetraplegijom bit će riječi u današnjoj emisiji „Nevenovci” u 18 sati.

  Foto: Ilustracija

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog