Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Okružnica nadbiskupa Hranića uoči biskupskog ređenja mons. Ivana Ćurića

  Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je 22. ožujka okružnicu pod naslovom „U zajedništvu Kristova poslanja“ s kojom sve svećenike, redovnike i redovnice te sve vjernike laike Đakovačko-osječke nadbiskupije poziva na biskupsko ređenje mons. Ivana Ćurić koje će biti na Uskrsni (vazmeni) ponedjeljak, 22. travnja 2019. u 16.30 u prvostolnici sv. Petra u Đakovu, objavio je Nadbiskupijski tiskovni ured. .

  U svojoj okružnici nadbiskup Hranić, s osjećajima radosti i zahvalnosti Gospodinu što će nakon 18 godina u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji ponovno biti slavlje biskupskoga ređenja, poručuje: „Iako smo svjesni mnogih obveza koje su pred nama u pripravi i slavlju najvećih dana liturgijske godine, Vazmenoga trodnevlja, čvrsto se nadam da ćemo se, upravo u raspoloženju iste radosti Kristova uskrsnuća, kao u svojevrsnom Emausu, okupiti u sjedištu naše Nadbiskupije u svečanom zajedničkom bogoslužju biskupskoga ređenja. Stoga ovim pismom sve pozivam na osobiti ovogodišnji Emaus u našoj nadbiskupiji – na slavlje biskupskoga ređenja u Đakovu: sve vas, članove Božjega naroda naše Đakovačko-osječke nadbiskupije, sve svećenike, redovnike i redovnice, bogoslove i sjemeništarce te sve vjeroučitelje”, ističe se u okružnci nadbiskupa Hranića uz napomenu da se će se hodočašće na slavlje ređenja organizirati po župama uz geslo novog biskupa „U zajedništvu Kristova poslanja”, koje je pratilo i pohod pape svetog Ivana Pavla II najistočnijoj hrvatskoj biskupiji 2003. godine.

  Svoju okružnicu mons. Hranić je zaključio preporukom za molitvu za novoga pomoćnog biskupa: Preporučujem da se u našim župnim i redovničkim zajednicama u ovo vrijeme moli za našega novog pomoćnoga biskupa Ivana. Neka se također dan biskupskoga ređenja oglasi i zvonima svih crkava naše nadbiskupije, i to na Uskrsni ponedjeljak, nakon podnevnoga Pozdravljenja (u trajanju 10 minuta)“, navodi se u okružnici nadbiskupa Hranića.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog