Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zračnu luku Osijek koristilo 67.235 putnika

  Usluge Zračne luke Osijek prošle je godine koristilo 67.235 putnika, što je 55 posto više nego 2017. godine i ukupni godišnji rekord. Međutim, jedinoj većoj hrvatskoj zračnoj luci istočno od Zagreba potrebna je temeljita obnova i modernizacija kako bi napokon profunkcionirala u punom i potrebnom opsegu. U tom cilju pokrenut je niz aktivnosti, a Osječko-baranjska županija kao 20 postotni suvlasnik iz svog proračuna prošle godine doznačila je Zračnoj luci Osijek 800.000 kuna za aktivnosti redovnog poslovanja, što je 100 posto više u odnosu na 2017. godinu, kada je doznačeno 400.000,00 kuna.

  Danas je župan Ivan Anušić potpisao s direktorom Zračne luke Osijek Davorom Forgićem ugovor o odobrenju financijske potpore iz županijskog proračuna u iznosu od 800.000 kuna za ovu godinu. Kako je rečeno, financijska sredstva su potrebna za subvencioniranje domaćih i međunarodnih letova, odnosno kako bi Zračna luka Osijek mogla obavljati usluge prihvata i otpreme zrakoplova, putnika i tereta te niza drugih usluga.

  Odobrenih 800.000 kuna Zračna luka će uložiti u modernizaciju, sigurniji način rada i sve što je potrebno za njezino normalno funkcioniranje, rekao je župan Ivan Anušić.

  Direktor Zračne luke Osijek Davor Forgić izjavio je da su u tijeku dogovori s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture od koga se očekuje potpora u iznosu više od 10 milijuna kuna, od čega će najveći dio biti utrošen u rekonstrukciju zgrade. – Projekt se provodi radi ispunjenja schengenskih uvjeta, a ujedno će se osigurati dodatni sadržaji i bolji uvjeti u putničkom terminalu, kazao je Forgić.

  Foto: Zracna luka Osijek

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog