Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gimnazijalci obilježili Dan sjećanja na žrtve holokausta

  Izložbom pod naslovom “Ne zaboravi me” i učenici đakovačke Gimnazije Antuna Gustava Matoša pridružili su se obilježavanju Dana sjećanja na žrtve holokausta.

  Izložba donosi 12 portreta djece koja su stradala tijekom holokausta, a izradili su ih đakovački gimnazijalci. Dvije učenice pripremile su i prigodni tekst, a među portretima je i portret djevojčice iz đakovačkog sabirnog logora.

  “Svake godine izaberemo neku temu vezano uz holokaust i nekoliko mjeseci prije 27. siječnja istražujemo tu temu, a ove godine izabrali smo djecu stradalu tijekom holokausta. Dvanaest učenika dobilo je zadatak izraditi 12 portreta stradale djece, a dvije učenice su napisale prigodan tekst o životu te djece prije holokausta i ti tekstovi su pisani u prvom licu tako da se dobije dojam da su ta djeca tu i da nam se obraćaju. Na taj način, kada učenicima damo konkretnu sudbinu, konkretnog pojedinca, stradali više nisu samo statistički broj već postaju stvarni pojedinci i učenici se onda mogu poistovjetiti s tom djecom, sa svojim vršnjacima i mogu bolje razumjeti tu problematiku”, pojasnila je profesorica povijesti Ines Jančula.

   

   

  Foto: Arhiva RĐ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog