Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mjeru samozapošljavanja iskoristilo 170 nezaposlenih osoba

  U zimskim mjesecima već tradicionalno poraste broj nezaposlenih u Đakovštini, a trenutno je u evidenciji đakovačke ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 2.675 osoba.

  Tijekom prošle godine, kako ističe voditeljica Janja Drenjančević, jedna od popularnijih mjera zapošljavanja bila je samozapošljavanje.

  “Trenutno u evidenciji đakovačke ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje imamo 2.675 nezaposlenih osoba i očekujemo da će taj broj još porasti i svoj vrhunac dosegnuti u veljači, a onda polako očekujemo da će taj broj padati. Svakako bih istaknula mjeru samozapošljavanja jer je u tu mjeru uključeno s područja naše ispostave 170 osoba. Tu mjeru može zatražiti bilo koja osoba koja je u evidenciji nezaposlenih i koja podnese zahtjev i poslovni plan u kojem razrađuje poslovnu ideju da se uopće vidi održivost te poslovne ideje. Maksimalni iznos potpore je 55 tisuća kuna koja se može koristiti za nabavku strojeva i opreme za rad, može se koristiti za maksimalno 11 mjeseci doprinosa, 11 mjeseci troška najma poslovnog prostora i 11 mjeseci knjigovodstvenih usluga”, pojašnjava voditeljica đakovačke ispostave.

  Mjera samozapošljavanja, kako doznajemo, nastavit će se i tijekom 2019. godine, a među 170 nezaposelnih koji su tu mjeru iskoristili u prošloj godini je i Marina Babić koja je, kako kaže, izuzetno zadovoljna.

  “Petnaest godina sam radila u jednoj tvrtki i dala sam otkaz, bila sam na Zavodu tri mjeseca pa sam čula za taj program samozapošljavanja i prijavila se iako nisam u početku ni vjerovala da ću proći s obzriom na životnu dob, odnosno 57 godina. Naime, milila sam da je taj program samo za mlade. Međutim, ipak sam se zanimala, ljudi su me uputili i predala sam zahtjeve za samozapošljavanje i za dva tjedna je to sve bilo gotovo. Država mi je dala 55 tisuća kuna, otvorila sam radnju za usluge šivanja, prekrajanja, krojenja, a za taj novac sam kupila sve što mi je potrebno za moj posao, znači od mašina, pribora…. Da toga nije bilo ja to ne bih nikada u svom životu uspjela napraviti iako sam imala i prije tu želju otvoriti nešto svoje… Međutim, zbog financija to nisam mogla učiniti ranije. To mi je država omogućila i ja sam više nego zadovoljna, godinu dana morate raditi da bi ispunili uvjete, a meni je za ovih 9 mjeseci koliko to radim odlično, super… zadovoljna sam.., i ja nakon godinu dana razmišljam da ostanem i da dalje nastavim raditi…”, prepričava svoje dosadašnje iskustvo Marina Babić koja je svoj san ostvarila u maloj radnji u Gupčevoj ulici.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog