Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Hranić o navodnoj smjeni kardinala Bozanića: “Čudim se onima koji su pali na tako niske grane da to izmišljaju”

  Đakovčako-osječki nadbiskup Đuro Hranić za naš je radio prokomentirao medijske spekulacije o navodnoj smjeni kardinala Bozanića koje su se pojavile nakon nedavnog posjeta “Ad limina apostolorum” hrvatskih biskupa i odvojenih audijencija kod Svetog Oca kardinala Bozanića i biskupa Kutleše .
  “Govor o smjeni kardinala Bozanića i o dolasku biskupa Kutleše na njegovo mjesto u Zagreb mogu reći samo to da se čudim onima koji su pali baš na tako niske grane da idu izmišljati stvari. Ne znam zašto, da bi njihov medij imao bolju prođu ili ne znam što. Njih dvojica su, kako i piše najnoviji broj Glasa Koncila, svaki radi problematike i muke s kojom se susreće u svojoj biskupiji tražili zasebnu audijenciju i razgovor sa Svetim Ocem i budući da su ovih dana u Rimu vjerojatno su predložili Svetom Ocu, ako je moguće, da to obave dok smo tamo i Sveti Otac je to prihvatio i primio ih u odvojene audijencije. O temama o kojima su oni razgovarali ja mogu nagađati, ne znam točno, ali sigurno da svaki biskup ne ide kod Pape kao da Papa nema drugih briga, da mu oduzima vrijeme vez veze, nego dolazi s velikim razlogom. Hvala Bogu da ja osobno nisam imao takav nekakav razlog da moram tražiti razlog za audijenciju, da idem osobno razgovarati sa Svetim Ocem i rješavati neke probleme”, objasnio je nadbiskup Hranić.
  Đakovčako-osječki nadbiskup prokomentirao je i natpise koji su se pojavili i oko proglašenja svetim blaženog Alojzija Stepinca.
  “Mislim da je to već svima postalo jasno da je, nažalost, kanonizacija kardinala Stepinca sa čisto crkvenoga pitanja iz Kongregacije za proglašenje svetima i blaženima otišlo, iskliznulo, na političko područje, da je, nažalost, kardinal Stepinac postao element, da tako kažem, crkvene politike i udobrovoljavanja pravoslavne strane, a tu su ozbiljni problemi i napetosti koje su nastale unutar pravoslavnoga svijeta. Žao mi je, ali čini mi se da kardinal Stepinac, koji je jedanput bio mučenik zbog vjernosti Papi, ja vjerujam da on kao svetac neba to prihvaća i da to dragovoljno prihvaća, ne kao što mi ljudi, mi ovdje u Hrvatskoj. Mnogima i objektivno to možda i može izgledati tako da je svejedno hoće li on bit proglašen svetim za 10, 15, 20 ili 50 godina, nama to nije. Ja, nažalost, ne vidim da se jako približio dan njegova proglašenja iako nam je Papa rekao da to nećemo dugo čekati”, zaključio je nadbiskup Hranić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog