Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Općina Gorjani u projektu R-SOL-E

  Obnovljivi izvori energije – izazovi i prilike za gradove budućnosti – tema je konferencije koja je održana u Belišću u sklopu projekta R-SOL-E u okviru programa pregokranične suradnje Hrvatska-Srbija, a u kojem su partneri Općina Gorjani, Belišće i Novi Sad.
  Uz predstavnike tih jedinica lokalne samouprave, na konferenciji su sudjelovali i stručnjaci iz područja obnovljivih izvora energije, poduzetnici i predstavnici javnog sektora.
  “Cilj je smanjenje troškova energije, javnih zgrada, infrastrukture, a Općina Gorjani se u tom projektu našla zahvaljujući Gradu Belišću koji je glavni partner u projektu. Cilj je smanjenje korištenja fosilnih goriva i korištenje sunčeve energije”, pojašnjava načelnik Ivan Lović.
  Ukupna vrijednost projekta je, kako navodi Lović, više od milijun kuna, a 80 posto se sufinancira iz Europske unije.
  Kroz taj projekt grad Belišće je ugradio solarne elektrane na pet objekata u javnom vlasništvu, solarna elektrana ugrađena je i u Općini Gorjani dok partneri iz Novog Sada postavljaju solarnu javnu rasvjetu.
  “Vrijednost našeg dijela projekta je oko 700 tisuća kuna, a postavili smo jednu solarnu elektranu na zgradu našeg Kulturno-turističkog centra, a postavit ćemo i dva solarna stabla na javne površine i tu će se moći puniti mobiteli ili koristiti Internet, izradili smo i akcijski plan korištenja obnovljivih izvora energije, a izradili smo i energetski certifikat javne rasvjete za Gorjane i Tomašance i izradit ćemo dio projekte dokumentacije za LED rasvjetu”, navodi načelnik Lović najavljujući i nastavak tog projekta i suradnje s partnerima.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog