Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vojna vježba i na poligonu Gašinci

  Sveobuhvatna, združena, intergranska vježba svih postrojbi Hrvatske vojske Velebit 18 – združena snaga, provest će se od 13. do 15. listopada 2018. na više lokacija u Republici Hrvatskoj u neprekidnom trajanju od 72 sata, objavilo je Ministarstvo obrane.

  To je glavni obučni događaj Hrvatske vojske u 2018. godini, u kojem će sudjelovati oko 5500 pripadnika Hrvatske vojske i dio pričuvnog sastava, a bit će korištena borbena i neborbena tehnika te naoružanje i oprema iz svih postrojbi Oružanioh snaga RH.

  Na poligonu Gašinci prikazat će se djelovanje obrane s prelaskom u napadna djelovanja kroz provedbu izvidničkih operacija, savladavanje  minsko-eksplozivnih zapreka uz provedbu bojevih gađanja svim sredstvima kroz međuprostore i preko vlastitih snaga. Na ovoj lokaciji bit će angažirano više desetaka tenkova i oklopnih vozila, a planirana su gađanja iz borbenih vozila pješaštva, borbenih oklopnih vozila Patria, minobacača, protuoklopnog i osobnog naoružanja.

  Nositelj vježbe je 1. mehanizirana bojna Sokolovi Gardijske mehanizirane brigade ojačana mehaniziranom satnijom iz sastava 1. mehanizirana bojne Tigrovi, snagama Središnjice za obavještajno djelovanje i Bojne NBKO.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog