Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Web anketa: Treba li Vlada pomoći Uljaniku?

    Nakon trosatne rasprave vijećnici pulskog Gradskog vijeća i Skupštine Istarske županije usvojili su deklaraciju o Uljaniku – traže hitno rješenje za spas Uljanika. Dok rješenja za plaće i dalje nema, Krizni stožer 3. maja želi sudjelovati na ovotjednoj sjedici Vlade u Puli, piše Media Servis.

    U zajedničkoj deklaraciji pozvani su svi sudionici u procesu restrukturiranja Uljanika da im prioritet bude pronalazak modela za isplatu plaća i premoštenje financiranja do završetka restrukturiranja. Traži se poduzimanje hitnih mjera, posebno od Vlade, usmjerenih prema cilju da Uljanik postane održivo i uspješno brodogradilište. Istarska županija i Grad Pula strateškim partnerima poručuju da za restrukturiranje neće podržati nikakve špekulacije sa zemljištem i neće mijenjati prostorni plan koji bi naštetio Uljaniku ili radnicima.

    Pomoćnik ministra gospodarstva, Zvonimir Novak poručio je da se nastavljaju razgovori s naručiteljima brodova, ali i upozorio na još jedan problem: “Dakle 3. maj je 31. prosinca prošle godine završio svoj četiri i pol godina dug period restrukturiranja. Prema pravilima Europske komisije u narednih deset godina 3. maj ne smije dobivati nikakav oblik državne pomoći.”

    Gradonačelnik Pule i čelnik IDS-a Boris Miletić pozvao je na osnivanje jamstvenog fonda: “Za financiranje brodogradnje, svi koji radite u brodogradilištu znate koliko je bitna organizacija posla. Tu moraju postojati financijski mehanizmi koji postoje u svim drugim razvijenim europskim zemljama da taj tijek teče nesmetano. Bez toga nema šanse da brodogradnja u Hrvatskoj bude konkurentna. Ono što treba osim jamstvenog fonda je posebna kreditna linija pri Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak koja će financirati izvoz.”

    Istovremeno, priče o Uljaniku bilo je i u Ministarstvu gospodarstva. Traži se način isplate plaća radnicima Uljanik grupe čiji je račun još u blokadi.

    Ministar Darko Horvat prebacuje lopticu na Upravu, najavljuje jamstveni fond do kraja godine, ali ističe i da čelnici lokalne samouprave svojim izjavama stvaraju konfuziju u Vladi i kod strateškog parnera: “Niti je Vlada sudjelovala u donošenju bilo kakvih poslovnih odluka niti je Vlada vodila poslovanja. U ovom trenutku smatramo da je sve poslovne odluke koje su donošene i koje su ovu situaciju producirale odluke Uprave.”

    U ovotjednoj Web anketi pitamo vas:

    Web anketa: Treba li Vlada pomoći Uljaniku?

    View Results

    Loading ... Loading ...

    1 komentar

    1. mr mark

      14. srpnja 2019. at 16:41

      Jeste li poslovni čovjek ili žena? Trebate li sredstva za pokretanje vlastitog posla? Trebate li kredit za podmirenje duga ili otplatu računa ili započeti lijepo poslovanje? Trebate li sredstva za financiranje vašeg projekta? Nudimo zajamčene usluge kredita u bilo kojem iznosu i bilo kojem dijelu svijeta za (pojedince, tvrtke, posrednike za nekretnine i korporativna tijela) uz našu vrhunsku kamatnu stopu od 2%. Za prijavu i više informacija pošaljite odgovore na sljedeću adresu e-pošte: (mark.s94@aol.com)

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

    Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

    Blog