Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kako provjeriti svježinu jaja?

  Uoči uskrsnih blagdana, kada se već tradicionalno intenzivnije kupuju namirnice, Ministarstvo poljoprivrede oglasilo se priopćenjem sa savjetima potrošačima kako povećati sigurnost hrane.

  Pravilan način kupovine i odabir namirnica može smanjiti mogućnosti zaraze bolestima koje se prenose hranom, pa se stoga savjetuje biranje namirnice koje nisu lako pokvarljive, odlazak na tržnicu ranije ujutro kako bi se izbjeglo kupovanje namirnica koje stoje duže vrijeme na štandu. Treba kupovati onu količinu hrane koja će se potrošiti u roku od tjedan dana, a također se savjetuje i provjeriti rok trajanja proizvoda, te izbjegavanje grupno zapakiranih proizvoda.

  Pri kupovini jaja savjetuje se provjeriti jesu li čista i neoštećena i koristiti ona iz pouzdanog izvora.

  Svježina jaja se može provjeriti ako se jaje stavi u čašu hladne vode. Svježe jaje ostane na dnu dok starije jaje pluta na površini, što je posljedica zračnog džepa u jajetu koji je veći što je jaje starije.

  Preporučuje se jaja skuhati neposredno prije bojanja. Prilikom pripreme tvrdo kuhanih jaja, ona bi u posudi trebala biti posložena u jedan red i prekrivena vodom najmanje 2-3 cm preko ruba jaja. Za savršeno tvrdo kuhana jaja, preporuča se zagrijati posudu s jajima do vrenja, a zatim kuhati još 12 minuta. Za bojanje jaja savjetuje se koristiti prirodan način, koristeći ljusku luka, a prilikom kupovine umjetnih boja treba pripaziti da su označene kao prehrambene boje, navodi se, između ostaloga, u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog