Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovački vatrogasci spremni pomoći sanirati poplavljena područja

  I dok ovih dana pripadnici žurnih službi, među kojima i vatrogasci, u mjestima središnje Hrvatske imaju pune ruke posla boreći se s vodenim valom, đakovački vatrogasci pozorno prate i čekaju poziv da priteknu u pomoć svojim kolegama, doznajemo od Ivana Klemena, zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada.

  “Kao i svake godine dosada, đakovački vatrogasci i vatrogasci Osječko-baranjske županije su ubijek budno uz svoje kolege u svim dijelovima Hrvatske, a trenutno smo uz naše kolege kojima je najteže u središnjoj Hrvatskoj te ćemo im na raspolaganje, po završetku ovog vodnog vala, k ada krene sanacija područja staviti dio svojih resursa. O tome je zamolbu izvršio i naš županijski vatrogasni zapovjednik jer je Osječko-baranjska županija putem Županijske vatrogasne zajednice kontinuirano, kroz više godina opremala središnje vatrogasne postrojbe opremom za spašavanje u poplavama. Međutim, ta oprema u ovako jakim poplavama nije od neke pomoći i stog razloga smo odlučili da ćemo našu pomoć ponuditi kod sanacije terena. Sve te kuće u kojima će ostati voda trebat će ispumpati i tu će trebati velika količina pumpi”, kaže zapovjednik Klemen.

  S obzirom na to da đakovački vatrogasci u svojoj središnjoj postrojbi raspolažu sa 16 pumpi, deseta će biti stavljeno na raspolaganje onima kojima to bude potrebno, najavljuje zapovjednik Klemen. Ostale će ostati za slučaj da taj vodni val prouzroči bujanje i naših pritoka Save.
  Osim u opremi, đakovački DVD spreman je pomoći i upućivanjem vatrogasaca ako to bude potrebno.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog