Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Županijska proslava zaštitnika lovaca u Općini Punitovci

  Lovačko društvo „Lisica“ Punitovci u suradnji sa načelnicom Općine Punitovci i punitovačkim župnikom Đuricom Pardonom bili su u petak, 3. studenog, na blagdan sv. Huberta domaćini županijske proslave zaštitnika lovaca sv. Huberta, koju je organizirao Lovački savez OBŽ sa predsjednikom Zlatkom Stolnikom. Proslava je upriličena u okviru obilježavanja i proslave 70-te godišnjice punitovačkog lovačkog društva u kojemu su 53 lovca Punitovaca, Jurjevca i Josipovca Punitovačkog.

  Nakon okupljanja u 17 sati u dvorištu i vijećnici punitovačke Općine oko 130 lovaca članova Lovačkog saveza OBŽ, u kojemu je više od 3. 000 lovaca okupljenih u 107 udruga Lovnih ureda, Baranja, Donji Miholjac, Đakovo, Osijek, Valpovo i Našice. Uz aperitiv dobrodošlice lovci su se sa upaljenim bakljama u mimohodu s konjanikom, lovačkim simbolima i zastavama uputili do dvorišta župne kuće gdje je upriličen prikaz ukazanja Krista među jelenjim rogovima sv. Hubertu u ardenskoj šumi u vrijeme lova. Misno slavlje u župnoj crkvi sv. Ladislava kralja uz prikaz lovačkih darova (matična knjiga, lovačka torba, dvogled) predvodio je punitovački župnik dr. sc. Đurica Pardon koji je u homiliji povezao život i obraćenje sv. Huberta sa ulogom lovaca u očuvanju prirode i održavanju ravnoteže posebice životinjskog svijeta u njoj.

  Svečanost proslave sv. Huberta i 70. obljetnice punitovačkog društva nastavljena je svečanošću i druženjem u društvenom domu u Josipovcu Punitovačkom, uz pozdravne riječi predsjednika LS Zlatka Stolnika, predsjednika LD Punitovci Josipa Konjušaka i načelnice punitovačke Općine Jasne Matković. Podijeljena su odličja i priznanja zaslužnim lovcima LD „Lisice“ Punitovci, a predstavljena je i gostima uručena Monografija o punitovačkom društvu, autora Mirka Kneževića.

  Tekst i foto: M. Knežević

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog