Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Stigli svećenici iz Benina

  U pratnji vlč. Antuna Štefana, nacionalnog ravnatelja Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, vlč. Robert Djossou i vlč. Noudeviwa Leon Sagbohan, katolički svećenici Biskupije Porto Novo u Beninu, stigli su u četvrtak 16. studenoga u sjedište Đakovačko-osječke nadbiskupije i predstavili se nadbiskupu đakovačko-osječkom mons. Đuri Hraniću, objavio Nadbiskupijski tiskovni ured.
  Dolazak dvojice svećenika iz Benina plod je misionarskog djelovanja Marijinih Sestara sa sjedištem u Osijeku i hrvatskih svećenika-misionara, koji njeguju višegodišnju suradnju između Đakovačko-osječke nadbiskupije i Biskupije Porto Novo u Beninu. U vidu daljnjeg snaženja i razvoja postojeće suradnje te prijateljstva između ovih dviju prijateljskih biskupija, mons. Aristide Gonsallo, biskup Biskupije Porto Novo, tijekom prošlogodišnjeg posjeta Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji s nadbiskupom Hranićem dogovorio je kako će u jesen ove godine poslati dvojicu svojih svećenika, kako bi naučili hrvatski jezik te se iz bližega upoznali sa životom i djelovanjem Katoličke Crkve u Hrvatskoj, a osobito s pastoralno-katehetskim radom u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.
  Nakon što u Zagrebu savladaju hrvatski jezik, vlč. Djossou i vlč. Sagbohan na tri će se godine kao kapelani uključiti u pastoralno djelovanje u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog