Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Humanitarne akcije Ekonomske škole

  U Ekonomskoj školi Braća Radić Đakovo jučer je održan projektni dan koji je obuhvatio humanitarne akcije Piramida i Obrazovanjem do boljeg života Škole za Afriku, izložbu Dani kruha te aktivnosti projekta Mi jedemo odgovorno.

  Kao i prethodnih godina, u akciji Piramida, prikupljeni su trajni prehrambeni proizvodi koji su predani Udruzi sv. Vinka Paulskog iz Đakova, a koja će ih proslijediti najpotrebitijima našega grada.

  U sklopu akcije  Škole za Afriku učenici su prikupili dobrovoljne priloge za školovanje djece u Africi.

  Ove je školske godine pokrenut međunarodni projekt Mi jedemo odgovorno! U projektu, koji se bavi zdravom i odgovornom prehranom, sudjeluje 9 zemalja članica EU, među kojima je i Hrvatska, a uključeno je 1800 učitelja, 550 eko škola i 65 000 učenika.

  Projekt se u Ekonomskoj školi ostvaruje nizom aktivnosti, a jedna od njih je Bakin kutak, u koji su se ovaj petak uključili svi zainteresirani nastavnici i učenici.

  Tako su se u bakinom kutku, koji je bio i ukrašen na starovinski način, našli sir od dunja, pita sa šljivama, gužvara, prova, supita, kruh s masti i paprikom, rezanci s orasima i makom, kiseli kupus, juha od tikvica i mnoga druga tradicionalna slavonska jela.

  Jela koja su napravljena bila su vrlo ukusna, a sve su nas neizbježno podsjetila na naše bake i stara dobra (zdravija) vremena.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog