Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Božićna akademija Ekonomske škole

  U četvrtak, 21. prosinca 2017. u 11 sati, u Hrvatskom domu kulture, održana je Božićna akademija u izvedbi učenika Ekonomske škole Braća Radić Đakovo. I ove su se godine u osmišljavanje i izvedbu Akademije uključili brojni učenici i profesori, a sve pod budnim okom voditeljice Nataše Šantić. Voditelji programa bili su učenici Nikolina Petrović i Matej Čuić.

  Za idejno osmišljavanje i ukrašavanje pozornice zaslužni su profesori Anamarija Gajger, Mirela Fekete, Željko Bionda, Darinka Rechner, Dario Jagodić, Brankica Radonić i Zlata Hrženjak.

  Program je započeo recitalom U noći adventskoj u izvođenju učenice 1. E1 razreda Andree Đelagić kojim nas je uvela u božićno raspoloženje. Slijedila je prigodna pjesma u izvedbi školskog zbora i svirača Filipa Garvanovića, Ante Banovića, Zvonimira Šturma, Daria Švrake, Jelene Markotić i Ivana Botušića.

  Kao i svake godine, prisutne je pozdravila ravnateljica Snježana Marić, koja je svojim riječima otvorila srca prisutnima i poželjela iskrenu dobrodošlicu te podržala sve one koji su sudjelovali u pripremi božićnog programa.

  Nakon druge pjesme Kad padne badnja noć, učenici 4.E2 razreda, Marin Bipković, Tibor Sesar, Marko Svalina, Paola Ančić i Monika Gašparević, izveli su dramsko – scenski prikaz Majstori, koji su uvježbali s profesoricom Željkom Gal. Igrokaz je na komičan način prikazao susret s majstorima koji nisu baš uvijek najuspješniji u svom poslu, ali ipak dobro naplate svoje usluge. Situacija je to koja je mnogim ljudima poznata, ali, nažalost, ponekad ju ne možemo izbjeći.

  Nakon igrokaza, uslijedila je točka u kojoj su učenici pokazali svoje plesno umijeće. Toliko popularna zumba našla je svoje mjesto i u ovom božićnom programu. Profesorica Sidonija Grubišić uvježbala je s učenicima dvije koreografije u kombinaciji plesa i vježbanja uz fitness, latino glazbu i egzotične plesne ritmove s plesnom skupinom Contento.

  Program je obogaćen i svima poznatom pjesmom Johna Lennona koju svi znamo i rado pjevušimo u predbožićno vrijeme, a koja poziva na mir i toleranciju u svijetu. Pjesmu Happy Christmas, War is over izveli su Filip Garvanović, Ante Banović te učenici 4. E2 i 4. E1 razreda, a uvježbala ih je profesorica Mirela Lemo Prevoznik.

  Posebno osvježenje bili su učenici Bruno Bunjevac i Sanela Horvat, članovi Puhačkog orkestra DVD-a Đakovo, koji su na trubi i klarinetu izveli mali božićni mix O pastiri, čudo novo, Bijeli Božić i Zvončići. Njihovu su izvedbu sjajno upotpunili bubnjevi, koje je svirao Andrej Horvat.

  Još jedan recital, koji govori o Betlehemskom svjetlu, pomogao nam je da se i sami usudimo poželjeti i pronaći to toliko važno svjetlo u našim životima. Pjesmu je napisao hrvatski svećenik i pjesnik Rajmund Kupareo, a za prisutne ju je izvela Ana Tadić iz 1. K2 razreda.

  Nakon recitala i snažnih riječi koje su odjekivale mislima prisutnih, slijedila je pjesma Svjetlo ljubavi u izvedbi našega zbora i svirača, a poseban ugođaj dalo je Betlehemsko svjetlo koje je obasjavalo pozornicu i cijelu dvoranu.

  Program je završen scenskim prikazom Kad se Bog čovik učini, koji je načinjen od različitih tekstova te prilagođen scenskom izvođenju. Tom zadnjom točkom, učenici su još jednom pokazali svoje glumačke sposobnosti, koje je u njima pronašla naša knjižničarka, profesorica Danica Crnov.

  Uz zvukove pjesme Narodi nam se kralj nebeski svi prisutni razišli su se s osmijehom na licu i u dobrom raspoloženju.

  Priprema i izvođenje svečane akademije također je dio kurikuluma Građanskog odgoja i obrazovanja kojom se ostvaruje suradnja škole i lokalne zajednice. Uključeni su svi učenici, prema njihovim interesima, talentima i mogućnostima škole. Na taj se način odgaja učenike za kulturu, uvažavanje drugih, sposobnost slušanja i prepoznavanja temeljnih vrjednota.

  Tekst i foto: Ekonomska škola Braća Radić Đakovo

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog