Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Đakovčanka Barbara Vargić: “Odlazak u Afriku je moj profesionalni i osobni poziv”

    barbara vargic

    Naša sugrađanka Barbara Vargić, koja živi i studira socijalnu pedagogiju u Zagrebu na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, a volontira u Udruzi Kolajna ljubavi, priprema se za odlazak u Afriku ovoga ljeta gdje će u sirotištu svetog Ante u Tanzaniji volontirati. Jedan od preduvjeta za odlazak je organiziranje humanitarne akcije, odnosno prikupljanje novčanih sredstava, a sav prikupljeni novac namijenjen je isključivo sirotištu za kupnju potrepština za djecu.

    “Ovog ljeta u sedmom i osmom mjesecu idem u Afriku volontirati, u sirotište sv. Ante. Osjećam da je to moj profesionalni i osobni poziv. Želim učiniti malo veću promjenu izvan granica Hrvatske, i mislim da sam spremna uz pomoć dobrih ljudi. Jako sam sretna i uzbuđena. Idem u jedno malo mjesto koje se zove Songea, tamo u sirotištu ima 40-ak djece i nekoliko časnih sestara koje o njima brinu svakodnevno”, rekla je Barbara za naš Radio.

    “Ideja se rodila, rekla bih, i iznenada i postupno. Došlo mi je u um i srce da želim otići u Afriku, i pronašla sam način, preko udruge Kolajna ljubavi, koja djeluje u Zagrebu i u Songeji u Africi. Tijekom zadnjih 12 godina redovito šalje volontere u Afriku. To je sve išlo korak po korak, prvo sam sa Kolajnom ljubavi završila tečaj i odradila volontiranje u Zagrebu. Oni me vode kroz sve korake i kroz dva mjeseca se planiram otići na put,” dodaje Barbara.

    “U nedjelju na svetim misama kroz dan uz veliku pomoć i odobrenje župnika Tomislava Ćorluke bit će skupljanje sredstava. Sredstva se skupljaju za Sirotište Sv. Ante budući da sirotište funkcionira na osnovu financijske pomoći koja dolazi iz Hrvatske. Ovim putem pozivam sve svoje drage Đakovčane da se odazovu, da na misama u nedjelju, zastanu na štand, da porazgovaramo, da daju svoj dobrovoljni prilog. Nekoliko puta smo pokazali koliko smo veliki kao recimo kada se dogodio potres u Petrinji, i koliko svaka kuna znači, donirajte koliko možete, svaka kuna će djeci dobro doći, zaključila je Barbara.

    1 komentar

    1. Pingback: Đakovčanka Barbara Vargić: “Odlazak u Afriku je moj profesionalni i osobni poziv”

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog