Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Šola:”Kod nas se prešućuju žrtve komunizma”


  Na logoraškom groblju u Krndiji održana je komemoracija kojom je obilježen Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima. Organizatori su đakovački ogranak Njemačke zajednice, Zemaljske udruge Podunavskih Švaba, Hrvatsko društvo političkih zatvorenika Osječko-baranjske županije, Hrvatski domobran ogranak Osijek, Žrtve za Hrvatsku i Hrvatski obredni zdrug Jazovka – krilo Đakovo.
  “Mi svake godine obilježavamo taj dan na nekoj drugoj lokaciji, a činjenica je da je od totalitarnih sustava na području Đakovštine stradalo oko 5.000 ljudi. Napominjem da je više žrtava komunizma, što se prešućuje i prikriva pa čak se i opravdavaju ti zločini. Mi smo danas suočeni s tom činjenicom da se kod nas komunizam naziva antifašizam i to u javnom prostoru se tako govori i naše udruge su vrlo nezadovoljne time”, ističe Pero Šola, predsjednik Hrvatskog obrednog zdruga Jazovka – krilo Đakovo ističući da se kod nas koristi kriva terminologija.
  Podsjeća da su na području Đakovštine bila dva logora; jedan u Đakovu za Židove i jedan u Krndiji za Nijemce.
  Uz paljenje svijeća i molitvu, koju je predvodio punitovački župnik Đurica Pardon, položeni su i vijenci kod spomen obilježja koje su podigli Podunavski Nijemci.

  Foto:P.Š.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog