Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Brazilci u piškorevačkom Rataru

  dav


  Nogometni klub Ratar iz Piškorevaca našao se u središtu pozornosti sportske javnosti zbog informacije o dvojici brazilskih igrača (Matheus Da Silva Batisa i Matheus Lemos Da Silva) koji bi uskoro trebali zaigrati za taj klub koji se natječe u 1. Županijskoj ligi osječko-baranjskoj. Tu informaciju potvrdio nam je i predsjednik kluba Marko Spajić.
  “Da, točno je da su u Piškorevce došla dva igrača iz Brazila i da treći igrač treba doći najkasnije do subote i da će u narednoj polusezoni u Piškorevcima nastupati vjerojatno tri brazilska igrača. Mi smo putem poslovnih veza dobili preporuku da uđemo u suradnju s jednom američkom agencijom koja ima dva vida poslovanja; jedan je da okuplja talentirane igrače iz Amerike i da ih plasira u Europu s dva motiva. Jedan je da će svi oni učiti jezik, ondosno školovat će se u Europi i drugi je da će przentirati svoje igračke nogometne kvalitete”, pojašnjava predsjednik Ratara Spajić.
  NK Ratar u ovom je slučaju, kako tvrdi Spajić, prolazna stanica za te igrače koji će klubu pomoći u ostvarivanju što boljih sportskih rezultata, a moguće je ostvariti i određenu materijalnu korist.
  “Oni ne moraju ostati niti jedan dan, ali onoga momenta kada se obavi registracija onda se primjenjuju pravila Hrvatskog nogometnog saveza. Isto tako, moguće je da oni nađu angažman u nekom većem, boljem ili jačem europskom klubu i u tom slučaju je isto tako vjerojatno da bi NK Ratar imao i određenu materijalnu satisfakciju u tom dijelu, po pravilima UEFE I FIFE”, navodi dalje Spajić.
  Uvjeti pod kojima su dvojica brazilskih nogometaša stigla u piškorevački Ratar su vrlo jasni, tvrdi Spajić navodeći da klub nema nikakvih financijskih obaveza prema njima osim što će im se osigurati smještaj, hrana i osnovni životne uvjete i to uz pomoć sponozora.
  Brazilski igraču svjesni gdje su došli i svjesni su da je to, kako navodi Spajić, “jedan od putova”.
  “To nije naša specijalnost, to je jednostavno poznati put. Možda je samo specifično što mi nismo navikli na takve aranžmane i na takav način poslovanja. Oni su i te kako svjesni i upravo sinoć smo im ponovili sve te uvjete pod kojima je dogovoren njihov transfer i insistirao sam da oni kažu jesu li svjesni toga, što su i apsolutno potvrdili”, kaže predsjednik NK Ratara Mrako Spajić dodajući da oni to, s obzirom da se radi o mladim dečkima , shvaćaju kao “investiciju u budućnost” .
  “Jedan ima 20, da drugi 22 godine i svjesni su da moraju ulagati, kao što mora ulagati i njihova agencija da bi eventualno jednog dana postigli nekakav zadovoljavajući transfer”, kaže Spajić odbacujući zlurade komentare koji su se pojavili o dolasku Brazilaca u Piškorevce.
  “Takvi komntari u pravilu pokušavaju poniziti ove lokalne sredine, međutim, ja bih te iste autore tih komentara podsjetio da možda danas najuspješniji Hrvati od Luke Modrića, Rakitića, Madžukića, Šukera…. su upravo svi počeli u sredinama gdje se nogomet igrao za “gajbu i prase”. Isto tako, želim naglasiti da je puno moralnije igračima dati “gajbu i prase” nego obećavati milijune koje neće dobiti”, zaključuje predsjednik piškorevačkog Ratara dodajući da će i ovaj transfer u svakom slučaju pridonijeti popularizaciji kluba na čijim utakmicama je sve više i više gledatelja.

  Foto: NK Ratar;RĐ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog