Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počinje slavlje Velike Gospe

  Iznošenjem slike Majke Božje Žalosne, a nakon trodnevne priprave, danas u 17 sati u Dragotinu, najstarijem marijanskom svetištu u Slavoniji, počinje slavlje Velike Gospe.
  U 18 sati je pokorničko bogoslužje i pobožnost križnog puta, a misno slavlje je u 20 i 22 sata. Nakon mise u 22 sata, koju predvodi đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić, uslijedit će ophod sa svijećama.
  Sutra, na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo misna slavlja su u 9, 11 i 18 sati, a pokorničko bogoslužje predviđeno je i u 10 sati.
  Veliki broj hodočasnika danas i sutra okupit će se i u Aljmašu, najpoznatijem slavonskom marijanskom svetištu. Program za hodočasnike počinje u 17:30 križnim putem, u 19 sati je misa koju predvodi fra Ivan Matić, u 20 sati je euharistijsko klanjanje s moltivom za ozdravljenje i oslobođenje, a u 21 sat je procesija sa svijećama.
  Sutrašnje mise su u 6, 8 , 9, 10, 12, 16 i 18, a središnje misno slavlje u 10 sati u Aljmašu predvodi nadbiskup Đuro Hranić.

  Zbog očekivanog intenzivnijeg prometa oko marijanskih svetišta policija poziva vozače na oprez. Isto tako, na poštivanje prometnih propisa pozivaju se i hodočasnici koji će pješice krenuti u marijanska svetišta.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog