Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Povećan broj intervencija hitne: “Ne izlazite na sunce”

  Zbog još jednog toplinskog vala, koji bi trebao potrajati do petka, aktualizirane su upute građanima da izbjegavaju izravno izlaganje suncu od 10 do 17 sati.
  Broj intervencija hitne pomoći u ovakvim se vremenskim prilikama poveća do 25 posto, doznajemo od doktorice Mirele Logare Pavličić, dežurnog dispečera u Zavodu za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije.
  “Mi ovdje u Hitnoj medicinskoj pomoći smo zabilježili nešto malo veći opseg posla nego je to uobičajeno, učestaliji su i pozivi, a nešto veći je i broj intervencija. Najveći problem je u prilagodbi tim temperaturnim razlikama prilikom izlaska ili ulaska u klimatizirane prostore”, pojašnjava doktorica Logara Pavličić navodeći da se broj intervencija tijekom ekstremnih vrućina poveća do 25 posto.
  Najranjivije skupine su kronični bolesnici, starije osobe i djeca, pojašnjava doktorica Logara Pavličić.
  “Obično nas zovu zbog gubitka svijesti, nesvjestice, vrtoglavice, zbog tih naglih promjena u temperaturama. Savjetujemo građanima da ne izlaze vani po visokim temperaturama, da se čuvaju od sunca, da piju što više tekućine i borave u rashlađenijim prostorijama, ali ne u prehladnim”, kaže dr. Logara Pavličić.
  Osim nadoknađivanja tekućine, tijekom vrućih dana treba voditi računa i o prehrani.
  “Treba piti običnu vodu, a ne sokove, gazairana pića ili alkohol te što laganiju i raznolikju prehranu, odnosno ništa teško nego lagana hrana i što više voća i povrća”, savjetuje dežurna liječnica Županijske hitne pomoći.
  Pomoć liječnika, kako kaže doktorica Logara Pavličić, treba potražiti kod naglog gubitka svijesti, osjećaja slabosti, vrtoglavice i lošeg općeg stanja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog