Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zapalilo se prirodno gnojivo

  Vatrogasci Đakovo, DVD Ivanovci i DVD Satnica Đakovačka intervenirali su jučer zbog požara prirodnog gnojiva između Kuševca i Štrosmajerovca, uz samu autocestu.
  “Intervencija nije sadržavala gašenje požara već se odnosila na sprječavanje širenja tog požara na raslinje oko samog požarišta, a vatrogasci su dežurali do kraja samog izgaranja. Pretpostavka je da se radi o samoupali gnojiva koja nije neobična za ovo vrijeme. Naime, zbog visokih temperatura mikroorganizmi koji su u gnojivu ubrzano se kreću i uslijed toga se stvara određena toplina, odnosno povisuje se temperatura i, uz visoku vanjsku temperaturu, dolazi do smoupale takve biljne mase”, pojašnjva Ivan Klemen, zapovjednik đakovačkog DVD-a.
  Visoke temperature pogoduju nastanku požara zbog čega su ovih dana i učestale intervencije vatrogasaca.
  “Crveno upozorenje DHMZ na snazi je za svo spaljivanje biljnog otpada na otvorenom pa apeliram na građane da ne spaljuju otpad, odnosno, ako ga već i spaljuju da to bude u manjim količinama i da se kontrolira, uz sve preventivne mjere koje mogu poduzeti da se taj požar ne bi proširio kako bi šteta bila što manja, a kako bi oni izbjegli kazneno-pravne posljedice”, upozorava zapovjednik đakovačkog DVD-a.

  Foto:DVD Đakovo

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog