Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Učenici Ekonomske škole spremni za posao u Europi”


  Od 27. ožujka do 1. travnja učenici Ekonomske škole: Mihaela Beljan, Petar Bilandžić, Monika Bogdanović, Luka Buljan, Viktorija Ćorluka, Ivana Knezović Manuela Pavleković, Luka Pešut i Marijana Vitovski, u pratnji nastavnica Vesne Šimić i Zlate Hrženjak boravili su u Ahausu, u Njemačkoj u sklopu projekta „Working in Europe – skills for success“ programa Erasmus+ vezanim za utvrđivanje jedinstvenih društvenih i profesionalnih vještina potrebnih za zapošljavanje u zemljama EU.
  “Zadatak nije bio nimalo lak, dočekale su ih predstavnice dviju uspješnih njemačkih kompanija Shopware AG i Kurt Pietsch GmbH& Co KG Kurt Pietsch GmbH& Co KG, i Volksbank Gronau-Ahaus eG. sve tri osobe visoko educirane i odgovorne za ljudske resurse. Prije odlaska na mobilnost učenici su morali na engleskom jeziku napisati zamolbu prema objavljenom natječaju i životopis u Europass obliku te je poslati koordinatorici projekta. Zbog velikog broja kandidata i ograničenog vremena, dogovoreno je da iz svake zemlje budu odabrana po dva sudionika koji će sudjelovati”, pojašnjava profesorica Hženjak ističući da su đakovačku školu, slučajnim odabirom, predstavljali učenici Viktorija Ćorluka i Luka Buljan.

  “Svi sudionici su pokazali zavidno znanje iz engleskog jezika, pripremljenost i poznavanje tvrtki, ipak, s ponosom ističemo da su naši učenici svaki u svojoj skupini ostvarili maksimalan broj bodova od ostalih sudionika koji su pratili sve kandidate”, dodaje profesorica Hrženjak pojašnjavjući da se drugi dio zadatka odnosio na pisanje scenarija za kratki film s uputama kako dobro pripremiti za intervju. Snimanje i završetak filma po jednom od scenarija učenici će odraditi u svojim školama do polovice svibnja.
  Kao i svaki put, susret je bio ispunjen i usvajanjem kulturoloških znanja, znanja iz povijesti i zemljopisa zemlje domaćina, a slobodna poslijepodneva sudionici su iskoristili za posjete Kölnu, Taclenburgu i Munsteru, ali i susjednoj Nizozemskoj.
  Nezaboravno iskustvo bilo je posjet kompaniji Tobit gdje su se sudionici susreli s vrhunskim dostignućima informacijske tehnologije i 3D video igrama.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog