Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Potpise skuplja i Lista studenata i mladih – Đakovo

  Među strankama i nezavisnim listama koje posljednjih dana skupljaju potpise za kandidature na svibanjskim lokalnim izborima, danas su bili i predstavnici Liste studenata i mladih – Đakovo. Prva dva mjesta na toj nezavisnoj listi drže Zvonimir Novoselić, student na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, i Denis Blaškić, student na osječkom Ekonomskom fakultetu.

  -Želimo postati službeni kandidati za članove Gradskog vijeća. Napravili smo program za mlade koji uključuje povećanje broja stipendija, sufinanciranje javnog prijevoza studentima, sufinanciranje staža mladima na području Grada Đakova te ponovno aktiviranje Savjeta mladih Grada Đakova, koji baš i nije aktivan iako ima izabrane članove, rekao je Novoselić.

  Na njihovoj listi su đakovački studenti u Zagrebu i Osijeku i neki srednjoškolci, a na pitanje kako bi pomirili studijske i potencijalne obveze u Vijeću, kažu kako smatraju da su dosadašnji vijećnici izrazito neaktivni te da bi imali vremena za aktivno sudjelovanje u radu GV-a. Isto tako smatraju kako se sjednice Vijeća trebaju održavati najmanje jednom mjesečno.

  -Borba za mlade je ono zbog čega mi želimo ući u Vijeće, a naravno da ćemo se boriti i za ostale stanovnike Đakova, dodaje Blaškić. Ova dva studenta se još ne smatraju političarima, po njima ljudi više ne vjeruju niti jednoj političkoj stranci, a kao najveći problem u Đakovu ističu aktualnu vlast. Nakon studiranja misle živjeti u Đakovu, naravno, ako budu imali priliku gdje raditi, što, kako kažu, ovisi i o vlasti.
  Postizborne koalicije neće raditi, a već su imali nekoliko političkih ponuda.
  -Mi smo se zahvalili na tim ponudama i odbili ih. Ne želimo imati veze s tim. Nećemo otkriti tko nam je nudio suradnju. Nismo željeli imati kandidata za gradonačelnika jer znamo da nemamo šanse. Nije nam jasno zašto ima toliko kandidata kada i oni sami znaju da nemaju nikakve šanse za pobjedu na izborima. Mislimo da za Vijeće svatko ima šanse, istaknuli su predstavnici Liste studenata i mladih – Đakovo.

  Smatraju da bi im uspjeh bio i skupiti dovoljno potpisa za kandidaturu, a nadaju se barem jednom mjestu u đakovačkom Gradskom vijeću.

  Njihov komentar na aktualnu političku situaciju na nacionalnoj razini je: “Katastrofa”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog