Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • SHKM: U župama Đakovačkog dekanata oko 2 000 mladih

  U dvije đakovačke župe, Svih Svetih i Dobrog Pastira, bit će smješteno oko 1 000 mladih iz raznih dijelova Hrvatske pa i šire. Sve župe Đakovačkog dekanata, koji obuhvaća 13 župa, ugostit će oko 2 000 mladih, rekao je dekan Đakovačkog dekanata i župnik Župe Dobrog Pastira Josip Ivešić.

  Intenzivne pripreme za jubilarni 10. Susret hrvatske katoličke mladeži u župama Đakovačkog dekanata počele su još jesenas, a vjernicima ovakvi događaji, kaže župnik Ivešić, na početku uglavnom budu neobični i mnogima je nezgodna činjenica da nekog nepoznatog prime u svoj dom, međutim, kada im se to malo približi, započnu se tome radovati. Župniku posljednjih dana neprestano zvoni mobitel jer su se župljani počeli radovati i iščekivati svoje goste.

  Ovogodišnji program Susreta hrvatske katoličke mladeži odvija se u dva dijela. Naime, u subotu (danas) će svaka župa prirediti svoj program, a nedjeljni program odvijat će se u Vukovaru.

  U Župi Dobrog Pastira tristotinjak mladih očekuje se već oko podneva. Prvo je predviđeno vrijeme za objed, a zatim će imati slobodno vrijeme za razgledavanje Đakova. U 17 sati počet će program u sportsko-nastavnoj dvorani na Sjeveru. Nakon prigodnog programa i međusobnog upoznavanja mladih iz župa iz Zagreba, Splita, Zadra, Požege, Subotice i Đakova, u župnoj crkvi će se održati klanjanje. Za 21 sat planiran je odlazak mladih kod obitelji gdje će prenoćiti. U Nedjelju ujutro, svi gosti, baš kao i mladi iz domaćih župa, kreću u Vukovar u kojem se u nedjelju očekuje oko 560 autobusa, 27 500 mladih i 1.500 volontera.

  -Upravo je kiša presudila da se ovaj današnji program preseli u dvoranu. Nadam se da će vrijeme biti ljepše sutra u Vukovaru. Ovaj susret poprilično podsjeća na onaj iz Dubrovnika kada je konstantno padala kiša. Kao da Bog pomalo mlade i nas organizatore stavlja na kušnju, ali siguran sam da entuzijazam i energiju mladih ne može poremetiti ništa pa ni vremenske prilike, ističe župnik Ivešić hvaleći svoje župljane i volontere koji su mu pomagali u organizaciji.

  Središnji dio susreta je zajedničko nedjeljno okupljanje i molitva na vukovarskom groblju odakle se u procesiji i molitvi odlazi do središta grada gdje će u dvorištu dvorca Eltz biti središnje euharistijsko slavlje u 11:30, a poslije toga je program na nekoliko lokacija i završni koncert duhovne i svjetovne glazbe.

  Župnik Ivešić se nada kako će ovaj susret omogućiti mladima da dožive zajedništvo u vjeri i osjećaj da ih Krist sve povezuje te je komentirao činjenicu da se dio mladih odlučio na ovaj put iz turističkih razloga:

  -Sigurno je da jedan dio mladih ide samo da se ide, međutim, nije moguće sudjelovati u nečemu takvom, a da te to ipak malo ne dodirne i ne potakne na razmišljanje. Vjerujem da će oni koji su krenuli na ovo putovanje s onim nekakvim pravim motivacijama, pa i oni koji su malo iskoristili priliku – ide se u Vukovar ili kad smo mi prije tri godine ovdje s kontinenta išli u Dubrovnik – doživjeti i ono duhovno obogaćenje, ne samo turističko. Iako, ne treba ni od njega bježati. Bilo bi šteta da na primjer mladi dođu u Đakovo i ne prošetaju korzom i ne vide katedralu.

  Podsjetimo, Đakovački dekanat čini 13 župa: Đakovo 1, Đakovo 2, Đakovačka Satnica, Đakovački Selci, Drenje, Gorjani, Kuševac, Levanjska Varoš, Piškorevci, Semeljci, Trnava, Viškovci i Vrbica.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog