Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ovoga proljeća bit će zasađeno 300 novih stabala i 15.000 sadnica cvijeća

  “Nakon što je dio breza na zahtjev građana, na nekoliko lokacija u gradu, u protekle dvije godine uklonjen, ovog su tjedna Univerzalovi djelatnici nastavili rušenje preostalih starih stabala u Kvaternikovoj ulici. Žitelji su se već više puta obraćali Gradu, pisali peticije i tražili zamjenu breza prikladnijom vrstom. Njihov im pelud, kažu, uzrokuje zdravstvene probleme, bore se s kukcima, a probleme s biljnim otpadom i suhim grančicama imaju tijekom cijele godine”, navodi se u priopćenju iz Univerzala.
  “Programom održavanja i uređenja komunalne infrastrukture umjesto breza, koje u Kvaternikovoj rastu još od 60-ih godina, predviđena je ubrzo sadnja novih jednoobraznih drvoreda. U izboru vrste, s obzirom na prostor i klimatološke uvjete, pratit ćemo preporuku hortikulturnih stručnjaka”, najavljuje predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo i podsjeća da je novo drveće prošle jeseni zasađeno u Starčevićevoj, Botićevoj i Ivakićevoj ulici, oko 200 sadnica kuglastog bagrema, javora i likvidambra.
  Prije uklanjanja breza, djelatnici Univerzala obavili su rezidbu drvoreda u Tvrtkovoj i Splitskoj ulici, a ovoga proljeća Grad i Univerzal zasadit će još 300 stabala mladog drveća, tuja i 15.000 sadnica sezonskog cvijeća, najavljuje direktor Univerzala Mile Kaselj.

  Foto:Univerzal

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog