Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ni nova Vlada ne zna što će s Mimozom!?

  Ako je suditi po odgovoru na naš upit, čini se da ni novo osnovano Ministarstvo državne imovine ne zna što će s Mimozom, bivšom upravnom zgradom Đakovštine koja već godinama propada.
  “Ministarstvo državne imovine planira u skoro vrijeme obilazak Osječko-baranjske županije, a jedna od prioritetnih tema sastanaka svako su ključni projekti revitalizacije državne imovine i sprečavanja njenog daljnjeg propadanja i devastiranja u Osječko-baranjskoj županiji”, navodi se u odgovoru na naš upit, uz podsjećanje na dosad nerealizirane odluke države o sudbini te zgrade.
  “Povjerenstvo Vlade Republike Hrvatske za upravljanje imovinom donijelo je u prosincu 2002. Odluku kojom je poslovna zgrada Mimoza dodijeljena na korištenje ministarstvima, Državnoj geodetskoj upravi i Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, a Odlukom iz srpnja 2003. godine utvrđena je obveza navedenih tijela da u Državnom proračunu za 2004. godinu, osiguraju sredstva za uređenje zgrade i poslovnih prostora. Navedena tijela, zbog nedostatka sredstava ili iz drugih razloga, nisu pokazala interes za korištenje dodijeljenih poslovnih prostora, stoga je Povjerenstvo Vlade Republike Hrvatske za upravljanje imovinom 18. 03. 2004. godine donijelo odluku o prodaji zgrade putem javnog nadmetanja. Budući da u tom niti i u naknadno provedenim postupcima nije bilo ponuda za kupnju zgrade, Vlada Republike Hrvatske 29. rujna 2011. godine, na zahtjev Grada Đakova, donijela je Odluku o darovanju poslovne zgrade Đakovštine (“Mimoza”) Gradu Đakovu. U Odluci o darovanju određeno je da se nekretnina daruje Gradu Đakovu uz uvjet da isti, kao vjerovnik otpiše potraživanja od Republike Hrvatske kao dužnika u visini vrijednosti darovane nekretnine”, podsjeća se u odgovru Ministarstva državne imovine uz konstataciju da “Grad Đakovo nije dostavio izjavu o otpisu potraživanja od Republike Hrvatske u visini vrijednosti darovanih nekretnina, niti izjavu da nema potraživanja od Republike Hrvatske kao dužnika, zbog čega nisu ispunjene sve pretpostavke za zaključenje darovnog ugovora koji bi bio pravna osnova za upis prava vlasništva Grada Đakova na darovanoj nekretnini”.
  Naprotiv, navodi se dalje u odgovoru Ministarstva, Grad Đakovo je dopisom od 25. studenoga 2013. godine, dostavljenog Vladi Republike Hrvatske i Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, izjavio kako ne može prihvatiti na dar zgradu koja je nefunkcionalna, a još i uz uvjet otpisa potraživanja Grada Đakova od Republike Hrvatske, te je zatražio da se ista, prethodno sanirana o trošku Republike Hrvatske, stavi u funkciju sukladno Odluci od 20. 12. 2002. godine. Stoga Odluka Vlade Republike Hrvatske i dalje nije realizirana”, zaključuje se u odgovoru Ministarstva državne imovine uz konstataciju da je tržišna vrijednost zgrade tada bila procijenjena u iznosu od 24,3 milijuna kuna.
  I dok se čeka da sudbina Mimoze tek dođe na dnevni red Ministarstva državne imovine, ta zgrada i dalje propada i postaje svakim danom sve veće ruglo u centru grada.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog