Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Edukacijom do toleratnog društva

  Do 23. ožujka u đakovačkoj Gimnaziji Antuna Gustava Matoša, svakodnevno od 17 do 19 sati, može se razgledati putujuća izložba “Anne Frank – povijest za sadašnjost” . Na tridesetak izložbenih panela prikazani su detalji iz života židovske djevojčice i njezine obitelji s kraja Drugog svjetskog rata, čija sudbina i danas upozorava, ali i aktualizira pojave nacističke ideologije u suvremenom svijetu.
  Ravnatelj Gimnazije Zlatko Mrkić na otvorenju je istakanuo kako i danas u svijetu ima pojava patnje mladih, a posebno djece.
  “Mi, kao odgojno-obrazovni djelatnici trebamo stvarati tolerantno i dobro društvo kako bi se nove generacije još bolje mogle odnositi međusobno i stvarati pozitivno ozračje”, kazao je, između ostaloga, ravnatelj Mrkić.
  “Anna Frank postala je simbol stradanja malih ljudi koji postaju žrtve velikih ideja”, naglasio je dogradonačelnik Mirko Ćurić istaknuvši važnost ovakvih izložbi kako bi se mogla sagledati povijest 20. stoljeća koju su obilježili ratovi.
  U središtu pozornosti ove izložbe je stradavanje djece, pojasnila je pedagoginja Marija Živković, a profesorica povijesti Ines Jančula naglasila se da je nužno osuditi svaki zločin kako bi učenici mogli zauzeti jasan stav o tome što se događalo u povijesti.
  Nazočne na otvorenju kroz izložbu su provele učenice – edukatorice koje su prošle posebnu edukaciju u sklopu projekta koji se realizira u suradnji Hrvatske edukacijske i razvojne mreže za evoluciju sporazumijevanja i Kuće Anne Frank iz Amsterdama.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog