Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Dike novim albumom slave 30 godina djelovanja

    Legende tamburaške glazbe i jedan od najboljih tamburaških sastava u Hrvatskoj, Dike, prošle su godine proslavili 30 godina uspješnog djelovanja, a obilježavanje tog velikog jubileja nastavlja se i u tekućoj godini, objavljivanjem studijskog albuma “Slavonac sam, ‘oću da se zna!”. Vinkovački tamburaši predvođeni jednim od najljepših vokala tamburaške glazbe, Marinkom Blažinkovim, posljednji su album objavili prije punih 15 godina, a trijumfalni povratak na glazbenu scenu imali su prošle jeseni singlom “Slavonac sam ja” kojim su najavili rođendanski koncert u Vinkovcima, održan 13. prosinca 2016. Na tom koncertu, kao i na novom albumu, Dikama se pridružio još jedan bard tamburaške glazbe, Zvonko Bogdan.

    Novi album “Slavonac sam, ‘oću da se zna!” sadrži 11 pravih tamburaških pjesama nastalih u razdoblju od čak 6 godina, od 2012. do 2017. godine, snimanih isključivo na izvornim tamburaškim instrumentima u Rockoko studiju ton majstora i producenta Tihomira Ivanetića. Autor većine pjesama je Šimo Dominković, koji je i sada dio Dika, iako ne svira u sastavu, dok glazbu uglavnom potpisuje Stjepan Đurković, primaš u Dikama. Likovno oblikovanje albuma s novim fotografijama Studija Bota napravila je Ana Luketin Fahrenwald.

    Među 11 pjesama na albumu izdvajamo dva singla koja su Dike snimile sa Zvonkom Bogdanom, a to su pjesme “Slavonac sam ja” i “Ova pisma refren nema”, dok je treća suradnja s Bogdanom rezultirala snimanjem evergreena “Tko te ima, taj te nema”. Slušatelje će posebno raznježiti pjesme “Kad njoj je dano sve” i “Sve češće dođe”, odlična je nova obrada pjesme “Bački ručak”, a za kraj je ostavljena “Pisma Zvonku Bogdanu” kao svojevrsni hommage velikome prijatelju i dugogodišnjem suradniku ovih poznatih Vinkovčana.

    Zvuk i repertoar Dika temelji se na glazbi Srijema i Bačke, posebnog i specifičnog zvuka tambura, melodije i harmonije. Osim autorskih pjesama puno pažnje se posvećuje i instrumentalnoj glazbi kako iz narodnog miljea, tako i iz područja filmske glazbe kao i koncertne klasične i scenske glazbe (opera, opereta, mjuzikla). Takav repertoar i danas je neizostavni dio repertoara na nastupima. Tijekom ovih godina Dike su obišli cijelu Europu, dio Amerike i države u našem okruženju. U proteklim godinama u sastavu su svirali vrsni virtuozni tamburaši koji su dali svoj obol napredovanju i prepoznatljivosti zvuka Dika. Do sada su objavili 5 albuma autorskih pjesama i pjesama u obradi te 2 albuma sakralne glazbe.

    https://www.youtube.com/watch?v=EyfuyLx8rnE

    https://www.youtube.com/watch?v=5a_Ssx4tdug

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog