Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I slatka djevojka dolazi na Slavonsku noć

  Tamburaški sastav Kas zabavljat će okupljene na Slavonskoj noći u petak, 10. ožujka, u zagrebačkom Clubu Roko. Organizator ove, već tradicionalne, noći je Slavonska udruga studenata (SUS).

  „Kas-ovci su nas oduševili na prošlogodišnjoj Slavonskoj noći, mislimo da je to bila najbolja Slavonska ikad. O popularnosti ovih osječkih tamburaša govori i više od tisuću posjetitelja koji su u glas pjevali hitove kao što su „Budi moja slatka djevojka“, „Slušaj mene nema greške“, „Onda si došla ti“ i druge“ – složili su se članovi Slavonske udruge studenata, uglavnom studenti zagrebačkog sveučilišta koji se okupljaju u Zagrebu jednom tjedno pa se prisjećaju svojih Požege, Osijeka, Đakova, Županje, Valpova, Belišća, Slavonskog Broda, Vinkovaca, Vukovara, Nove Gradiške, Daruvara, Virovitice, Našica, Pleternice, Valpova, Iloka i drugih slavonskih mjesta.

  „Tamburaška glazba je neizostavni dio hrvatskog kulturnog i glazbenog identiteta, a posebice slavonskog, te se stoga Slavonska udruga studenata može pohvaliti da je kroz svoje petogodišnje postojanje jedina udruga koja je na studentske večeri dovodila isključivo svoje zavičajne izvođače kako bi održala ono što su naši stari i oni ispred njih imali kao svoj identitet, uz što su se rađali, živjeli i umirali. Isto tako, ova Slavonska je posebna, jer je ona ujedno za dio članova i oproštaj od same Udruge“- istaknula je predsjednica udruge Ruža Grbeš, pozivajući sve studente iz Slavonije da se, bez straha i ustručavanja, pridruže radu SUS-a.

  Slavonske noći okupljaju veliki broj slavonskih studenata te pridonose studentskom društvenom životu. Na Slavonskim noćima članovi udruge redovito predstavljaju tradicionalne slavonske nošnje, slavonske delicije i pića, a do sada su na Slavonskim noćima nastupili Slavonske Lole, Opća Opasnost, Slavonia Band, TS Begeš, TS Evergreen, Najbolji Hrvatski tamburaši, Miroslav Škoro i TS Kas.

  Podsjetimo, Slavonska udruga studenata je zavičajna studentska udruga pri Zagrebačkom sveučilištu, koja je za svoj osnovni cilj postavila njegovanje i čuvanje slavonskog identiteta kod studenata u Zagrebu, brigu i pomoć studentima porijeklom iz Slavonije te organiziranje projekata kojima će povezati sve slavonske studente. Udruga je organizirala i nekoliko humanitarnih projekata, a broji oko tisuću članova. Link na FB događaj.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog