Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Udruga “Svjetlost” u pripremi novih projekata za starije

  Socijalno-humanitarna udruga Svjetlost Đakovo održala je ovoga vikenda svoju 4. godišnju skupštinu na kojoj je bilo riječi o prošlogodišnjem radu  i financijskim rezultatima. Udruga je, prema riječima predsjednice Ivke Piplice, u protekle četiri godine ostvarila niz humanitarnih aktivnosti, pomažući obiteljima slabijeg imovnog stanja, posebice starijim i nemoćnim osobama i samcima. Svojim predanim radom, udruga se uspjela nametnuti kao nezaobilazan čimbenik na području socijalnog i humanitarnog djelovanja na području grada  i prigradskih naselja, što je prepoznato i od strane Grada Đakova, ali i drugih državnih institucija. Tako se Udruga Svjetlost, osim pomaganja hranom, higijenskim potrepštinama i ostalim oblicima pomoći potrebitima, prošle godine uključila u program “Zaželi” Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, financiran sredstvima Europske unije, posredstvom kojega je za vrijeme trajanja projekta zaposleno šest  volonterki koje su skrbile o 48 staračkih ili samačkih kućanstava.  Na taj način udruga je ostvarila 175.000 kuna prihoda za financiranje plaća zaposlenih. Ove godine, kako je najavio dopredsjednik Željko Kajtar, kroz taj program uskoro se očekuje zapošljavanje desetak osoba i skrb za osamdesetak korisnika.
  Uz potporu grada, županije i sličnih institucija, najavljuje se  apliciranje na različite projekte koji će unaprijediti područje socijalno-humanitarnog djelovanja u gradu, napose kada je riječ o skrbi za starije osobe, te se uskoro očekuju rezultati jednoga natječaja koji bi trebao rezultirati novim oblicima brige o starijim osobama. U postupku je i pronalaženje prostora kako bi se taj i slični programi mogli provoditi. 
  Udruga Svjetlost, kako je rečeno i na skupštini, svojim zamahom i aktivnostima usmjerenima na brigu o starijim osobama, zauzima područje u gradu koje dosad nije bilo pokriveno. Svoje humanitarno djelovanje udruga zasad financira donacijama građana, tvrtki i institucija, prihodima od članarine i vlastitim radom.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog