Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Stočari: Pomaka ima, ali….

  O aktualnom stanju u govedarstvu bilo je riječi na današnjoj skupštini govedarskih udruga Osječko-baranjske županije koja je u Đakovu okupila tridesetak najvećih stočara.
  Situacija u stočarstvu, prema riječima Branka Kolaka, polako se mijenja, a kao dokaz navodi djelomično sređivanje stanja na tržištu mesa.
  “Danas se relativno lakše može prodati utovljena junad, nešto je veća potražnja za domaćom robom, dogodio se i određeni, mali skok cijena, pet do deset posto, a najave su da se krene u kontrolu mlijeka i mliječnih proizvoda na policama što će omogućiti bolju prodaju domaćeg mlijeka koje je kvalitetnije od uvoznog”, smatra Kolak.
  Iako ima pomaka u mljekarstvu, mljekari još nisu u potpunosti zadovoljni, ocjenjuje Lidija Pavić.
  “Potpore su krenule, ide izrada zakona o dobroj trgovačkoj praksi u čemu sudjelujemo…., pravilnici o ugovornim obvezama…, o kvaliteti mlijeka, vidjet ćemo rezultate.. Porasla je čak i otkupna cijena mlijeka, ali ona još uvijek ne osigurava proizvođačima sigurnost”, upozoravaju stočari.
  U sadašnjim uvjetima tek bi otkupna cijena mlijeka od 3,05 do 3,20 kuna omogućavala spas mljekarima, tvrde stočari.
  Osječko-baranjski stočari upozoravaju da je na policama trgovačkih centara još uvijek prerađevina od mlijeka sumnjive kvalitete i stoga traže da se, osim bakteriološke ispravnosti, uvede i obavezno deklariranje sastava takvih proizvoda.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog