Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Šuker u Đakovu

  Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker kratko je boravio u Đakovu povodom predstavljanja knjige Željka Kovača o povijesti đakovačkog nogometa od 1962. do 2016. godine.
  Tim povodom Šukera i njegove suradnike primio je gradonačelnik Zoran Vinković koji je zatražio pomoć HNS-a u opremanju drugog stadiona u gradu.
  Nakon prijema u Gradskoj vijećnici Šuker je, iako nevoljko, pristao na kraći razgovor o stanju u nogometu izbjegavajući, međutim, teme koje ovih dana mnoge zanimaju, a koje se odnose njegovu poziciju u HNS-u.

  – Što HNS može kada je u pitanju amaterski lokalni sport?
  – Prije svega, drago mi je da sam ovdje u gradu nogometa, gdje su prijatelji nogometa i gdje je naša baza. Ono što Hrvatski nogometni savez se nikad neće umoriti pomagat će uvijek bazi, jer ima toliko sportskih djelatnika koji rade, a koji možda nisu u prvom planu. Što se tiče nogometa u globalu, imamo utakmicu protiv Ukrajine, imamo utakmicu za Svjetsko prvenstvo i vrlo nam je bitna stavka. Znate, .. ja bih s vama volio biti u studiju pa da malo opširnije pričamo…
  – Može, idemo odmah….?
  – …A da, ali ne mogu sad, moram za Zagreb, sutra imamo važne sastanke… Pripremiti sve u mojih, evo od 2012. što smo napravili ….. od ženskog nogometa, malog nogometa, od reprezentacija i od Prve lige.
  – Kratko, kako ocjenjujete ukupno stanje u hrvatskom nogometu i oko nogometa?
  – Pa, onoliko koliko ulažemo u naš nogomet, mi smo svjetski prvaci. Vrlo malo ulažemo, imamo neprikladne uvjete za igranje…Evo, danas smo bili u Osijeku gdje bi napravili veliki sportski centar na Pampasu…. Znači, takvih projekata trebali bi na stotine od Osijeka do Dubrovnika pa, između ostaloga, i ovdje u vašem gradu da djeca mogu igrati, da im produžimo dan, da imaju reflektore, ali, znate da HNS nije građevinska firma, da imamo problema i sa papirologijom, da već čekamo na famozni onaj centar i u Zagrebu već godinu i pol, znači, sredstva stoje na računu, a ne možemo ih potrošiti. Znači, ima puno…., ne mogu ovako izbaciti sve u minutu, dvije, evo, obećavam kada prvi put budem išao prema Osijeku da ću doći kod vas u studio, ali da se dobro pripremim, da se naoružamo sa statistikama to što nogomet radi, jer nogomet je možda najpoznatija firma u svijetu, HNS ekonomski odlično stoji ..Zašto? Zato što je od 11 mogućih europskih i svjetskih prvenstava otišao na devet, a ako znate da je u prosjeku između 8 i 10 milijuna dolara ili eura dobilo, znači, Hrvatski Nogometni savez sam zaradi svoje novce i sam ih troši…. Ne tražimo toliko od države, znate da Hrvatski olimpijski odbor ima manji budžet od HNS-a, to nas boli, želio bih da svi savezi u Hrvatskoj budu kao HNS. Zašto? Pa, imamo pedesetak zaposlenih, dobivamo, izvlačimo dobre primjere iz UEFE i FIFE i fondova, znači, ono što nam treba, a to je puno igrališta, puno reflektora, i to se ne stidim reći, to je ono što nam treba.
  – Koliko je politike u i oko hrvatskog nogometa?
  – Ha…., pa znate da kao član Izvršnog odbora, kao predsjednik, ne želim se uplitati u politiku, imam pravo glasati na izborima, i evo, sad će vrlo brzo i lokalni izbori i već se počelo nabacivati lopta preko nogometa…., ali to smo već upoznati. Znamo kako dišemo mi u nogometu i ono što je najvažnije to je da je Skupština koja radi dobro, da županijski nogometni savezi imaju dobre lige. Da, imamo problema u nekim županijama, ali na kraju, to je jedno bogatstvo i sportski djelatnici, to je nešto najvrjednije i najponosnije u hrvatskoj državi u ovome trenutku.
  – Kakav vam je imidž u tim sportskim krugovima i oko sporta ….
  – Ne bih, ne bih…..
  – Neki kažu da su vas već prekrižili….? Kako komentirate to….?
  – Pa, nemam komentara…., dođite na Skupštinu…, dođite na Skupštinu….

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog