Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sve brojnija populacija predatora

  U cilju smanjenja populacije predatora, od kojih su najbrojnije lisice koje sve učestalije zalaze i u naseljena mjesta, jučer je 60-ak lovaca iz deset lovačkih društava s područja Đakovštine sudjelovalo u lovu koji je bio organiziran u vučevačkoj šumi i u Zokovici, doznajemo od Mire Galića, voditelja Lovnog ureda Đakovo i predsjednika Lovačkog društva


  “Organiziran je lov na lisicu i čaglja i to je redovita aktivnost u veljači radi smanjenja mogućnosti pojave bjesnoće na našem području i radi reguliranja brojnog stanja lisica i čagljeva jer smo zamijetili povećan broj jedinki lisica zbog čega ćemo morati pojačati naše aktivnosti u ovom mjesecu da smanjimo ulazak u grad”, pojašnjava Galić.
  Suorganizator lova bilo je Lovačko društvo Zec Semeljci Lovna jedinica Vučevci.


  Prema riječima voditelja lova Držane Bježančevića, lov je bio uspješan, lovilo se u Vučevačkoj šumi, prvi prigon, gdje su se odstrijelila dva čaglja, a dva su napucana, a nakon toga u Zokovici su odstrijeljene još tri lisice.

  Stjepan Bošnjaković, predsjednik Lovačkog društva Sokol Drenje, upozorio je na zakonska ograničenja koja priječe lovcima korištenje oružja u blizini naselja protiv štetočina koji su i uzrok bjesnoće. To je, naglašava Bošnjaković, ograničavajući faktor koji bi trebalo promijeniti jer je sve više lisica u blizini naselja u cijeloj Đakoštini.
  Kako bi se što efikasnije smanjio broj lisica koje ulaze u naseljena mjesta Grad Đakovo sufinancira izradu nekoliko hvataljki koje će biti postavljene na više lokacija.
  Jučerašnji lov, kako i priliči, završio je odavanjem počasti divljači te druženjem uz lovačku vatru, pečenu slaninu i kobasice, a ulovljeni predatori bit će upućeni u Vinkovce na analizu.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog