Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Bušarska povorka u subotu u 15 sati

  Na sljedećim 23. Đakovačkim bušarima, čija središnja manifestacija, odnosno velika pokladna povorka će se održati u subotu u 15 sati, nastupit će oko 40 maskiranih skupina s oko 4.000 sudionika iz cijele Hrvatske, najavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Zoran Vinković podnoseći ostavku i prepuštajući vlast bušarima.
  Povorka će se se po prvi put, kako je pojasnio gradonačelnik, održati subotom, a proći će ulicama grada od Sklada, kroz korz gdje će se ispred Gradske vijećnice održati ceremonija primopredaje vlasti, zatim Ulice kralja Tomislava do Gradske nastavno-sportske dvorane gdje će biti završni koncert.
  Sudionici su iz svih dijelova Hrvatske, predstavit će se sa tradicijskim, ali i modernim maskama, a već tradicionalno nastupit će i kulturno-umjetnička društva iz Đakovšitine te brojne vrtićke i školske skupine, rekao je Tomsilav Vuković.
  I ovogodišnji 23. Đakovački bušari imaju međunarodni karakter, a ove godine gosti stižu i iz Slovenije, ističe Marija Burek, direktorica Turističke zajednice koja također ističe da su tijekom bušarskog vikenda popunjeni svi smještajni kapaciteti u Đakovu.
  U subotu će se od 9 do 13 sati održati i Gastro fest na kojem je 40 sudionika, a posjetitelji će moći kušati mrsna i nemrsna jela, a bit će i ocjenjivanje i degustacija kobasice.
  U sklopu bušarske povorke bit će i 70 konjanika iz cijele Slavonije i Baranje i dvopreg Državne ergele u kojm će biti bušarski čavo, najavljuje Tomislav Đambić.
  Nedjeljni dio program je u Piškorevcima gdje će se održati pokladno jahanje od 11 sati.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog