Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Predstavljena knjiga o nogometu

  U Maloj vijećnici predstavljena je knjiga “Povijest nogometa od NK Jedinstvo do HNK Đakovo-Croatia 196. – 2016.” Željka Kovača, bivšeg nogometaša i dugogodišnjeg sportskog djelatnika. Upravo činjenica što je i sam, kako je pojasnio, “preko 40 godina član velike prekrasne nogometne obitelji” bila mu je najveći motiv u radu na knjizi.
  “Meni je cilj bio da dam značaj igračima, onima s najviše nastupa, ali i onima koji su ostavili najmanji trag, a knjiga, u biti, sadržava osobnu iskaznicu igrača. Svaki igrač može naći od broja utakmica do broja pogodaka, a to je ono što upravo igrači žele naći”, dodao je Kovač istaknuvši da je i sam kao bivši nogometaš često u monografijama tražio upravo to.
  U knjizi se, kako je istaknuo autor, spominje preko tisuću igrača, odnosno prvenstvenim nastupima njih 579, a knjiga sadrži i oko 580 fotografija, navodi autor ističući da je oko osam godina radio na pripremi knjige.
  “Ova knjiga je nastavak one knjige o sto godina nogometa u Đakovu i mislim da je dio povijesti ne samo NK Jedinstvo, koji je nastao spajanjem ĐŠK-a i Slobode, nego dio bogate povijesti đakovačkog nogometa i željeli bismo da ova knjiga bude pokretač definitivngo stvaranja piramide nogometa u Đakovu i Đakovšitni i da ovaj klub bude nositelj nogometnih aktivnosti i nogometa upravo u Đakovu i Đakovštini”, rekao je gradonačelnik Zoran Vinković.
  Kovačeva knjiga važan je prinos proučavanju đakovačkog sporta, smatra Mirko Ćurić ističući da upravo nogomet, kao najpopularniji i najmasovniji sport i zaslužuje da se njime netko pozabavi. “Knjiga je prepuna podataka, statističkih pokazatelja i vjerujem da će svi oni koji prate i proučavaju sport u njoj naći puno zanimljivoga štiva”, rekao je Ćurić.
  Za Borislava Bijelića knjiga Željka Kovača je nastavak knjige nogometa od 1908. do 1962. godine i “na primjeren način, s jako puno fotografija i statističkih podataka zaokružila je aktivnosti vezane za povijest nogometa u Đakovu sve do današnjih dana”. S tim u vezi, sugerira Bijelić, trebalo bi još obraditi 40 godina postojanja HNK Croatia.
  Predstavljanju knjige o povijesti đakovačkog nogometa od 1962. do 2016. godine bili su nazočni brojni bivši igrači, treneri i drugi sportski radnici.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog