Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Temeljita rekonstrukcija ljekarne na korzu

  Najavljenom sveobuhvatnom obnovom središnja Ljekarna na korzu, koja je simbol ljekarništva u gradu, neće ostati bez svojih prepoznatljivih kulturno-povijesnih značajki, kako se pribojavaju neki po društvenim mrežama.
  Potvrdio nam je to Darko Bajto, ravnatelj Ljekarni Osječko-baranjske županije, u sklopu kojih djeluje i Ljekarna Đakovo.


  “Ono što smo obećali da ćemo u 2017. obnoviti ljekarničku jedinicu Đakovo, prevenstveno mislim na ljekarnu na korzu, a naravno i ostale gdje to ima potrebe, odnosno u Semeljcima i Park, koja je nedavno obnovljena, ali mislimo u nju uložiti još dodatnih sredstava. Znači, učinit ćemo to, sačuvat ćemo taj povijesni dio ljekarne na korzu koja će se zvati Centralna ljekarna grada Đakova, ona to zavrjeđuje svojom pozicijom, tradicijom i svojim djelatnicima”, kaže ravnatelj Bajto.
  Rekonstrukcija Ljekarne Đakovo krenut će vrlo brzo, već u sljedećih dvadesetak dana, a radovi bi trebali biti obavljeni u roku od 40 dana.


  “Sačuvat ćemo je, restaurirat ćemo namještaj koji će se upotrijebiti. Mi moramo brinuti o pacijentu, ne smijemo biti sami sebi lijepi i samo sebi biti zadovoljni, tu je na prvom mjestu pacijent. Prostor, oficina, u koju ulazi pacijent povećat će se tri puta, znači tri puta će biti veći komfor u samom prostoru u koji će ulaziti pacijenti, a bit će uređen po najsnažnijim standardima, a sačuvajući ono što je u toj ljekarni. Fasadu ćemo vratiti u prvobitnu, kao što je nekada bila, u kontaktu smo s Regionalnim zavodom za zaštitu spomenika…”, pojašnjava ravnatelj Bajto.
  Novoobnovljena ljekarna na korzu bit će puna svjetla, imat će najmoderniju opremu, ali i stilski namještaj koji će biti ukomponiran s onim što danas nosi vrijeme u ljekarništvu, kategoričan je Bajto.
  “Nema govora o tome da bi netko skupljao političke poene na tome, to mora biti Centralna ljekarna grada Đakova, produžit ćemo radno vrijeme u Ljekarnama Đakovo, neće biti potrebe u večernjim satima ići za Osijek po lijek, prilagodit ćemo se gradu Đakovu, ako treba uvesti i noćno dežurstvo, ljetno radno vrijeme produžiti do 22 sata. Znači, bez brige, napravit će se ono ono što je građanima grada Đakova najprihvatljivije”, ističe ravnatelj Bajto navodeći da će ljekarna na korzu, uz povrat izvornog izgleda, dobiti i sve ono najmodernije što suvremeno ljekarništvo u Europi nudi.


  “U ljekarni će biti i savjetodavni dio gdje će se svaki građanin, odnosno pacijent moći posavjetovati u intimnoj atmosferi s magistrom farmacije, dobiti adekvatni savjet, u modernom laboratoriju da se priprave pojedini pripravci, a imamo i naš zajednički laboratorij za cijelu ustanovu i mislim da će u svakom segmentu biti bolje nego što je dosad bilo, i za djelatnike, ali prvenstveno za pacijente i građane grada Đakova. Nema nikakvog straha, a u to će se uložiti i znatna sredstva”, poručuje ravnatelj Ljekarni Osječko-baranjske županije Darko Bajto.
  Podsjetivši na odluku Županijske skupštine o osnivanju jedinstvene ljekarničke ustanove u Osječko-baranjskoj županiji njezin ravnatelj Darko Bajto tvrdi da najavljene investicije ne bi bilo moguće realizirati da je Ljekarna u Đakovu ostala samostalna.
  “Pripajanje je dovelo o višestruko veće dobiti, a to je omogućilo korekciju nagrađivanja, odnosno bolje plaće djelatnika, bolje uvjete za rad i veću sigurnost”, zaključuje ravnatelj Bajto.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog