Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • AVD uređaj od danas i u Nazorovoj školi

  Demonstracijom rada, koju su izvela dvojica učenika simulirajući srčani zastoj i pružanje prve pomoći u takvoj situaciji, u Osnovnoj školi “Vladimir Nazor” obavljena je primopredaja AVD uređaja, odnosno automatskog vanjskog defibrilatora nabavljenog u suradnji s udrugom “Veliko srce malom srcu” kroz projekt “Minute u životu čine razliku”.
  AVD je maleni, prijenosni uređaj jednostavne primjene sa zadaćom isporuke električne struje osobama koje imaju srčani zastoj uslijed poremećaja ritma, a namijenjen je korištenju laicima, istaknula je Valentina Mihić, voditeljica Udruge Veliko srce malom srcu za Osječko-baranjsku i Vukovarsko-srijemsku županiju.
  “Uređaj svojim uputama sam vodi osobu koja pruža prvu pomoć unesrećenom sa zastojem srca i vrlo je jednostavan za primjenu”, pojasnila je predsjednica Udruge ističući da je ovo treći takav uređaj koji ja nabavljen.
  “Ako i jedan život spasimo odlično, a daj Bože da ga nikad ne iskoristimo”, kratko je poručio ravntelj škole Andrija Šušak zahvalivši se svima koji su pridonijeli ovoj akciji, a osim građana, svoje priloge, kako je rekao, dali su i Grad i Županija, NK Dračice, RK Đakovo, KUD Sklad.
  Primopredaji uređaja vrijednog 25.000 kuna bio je nazočan i gradonačelnik Zoran Vinković.
  Svim sudionicima ove akcije koji su dali svoj doprinos nabavci AVD uređaja, kao i medijima, uručene su zahvalnice.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog