Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sto tisuća kuna za subvencioniranje kamata za energetsku obnovu zgrada

  “Grad Đakovo pridružio se Osječko-baranjskoj županiji u provedbi projekta “Kreditiranje energetske obnove višestambenih zgrada” namijenjen suvlasnicima višestambenih zgrada. Cilj Programa je poticanje povećanja energetske učinkovitosti u kojima bi se ostvarila ušteda u potrošnji energenata za zagrijavanje stambenog prostora, manji režijski troškovi kućanstva, kvalitetnija toplinska učinkovitost i manji troškovi održavanja, uz značajno smanjenje emisije stakleničkih plinova”, navodi se u priopćenju gradonaelnika Zorana Vinkovića.
  Banke će, kako se navodi, vlastitim sredstvima formirati kreditni potencijal u iznosu od 20.000.000 kuna, a krediti će se odobravati s rokom otplate do 10 godina, te rokom korištenja kredita do 12 mjeseci, uz kamatnu stopu do 5% za cijelo vrijeme trajanja kredita.
  ” Projekt će se provoditi subvencioniranjem kamatne stope od 2 postotna poena od strane Osječko-baranjske županije na odobreni kredit poslovnih banaka s kojima će Županija zaključiti ugovor o provođenju Projekta i to do iskorištenja ukupnog kreditnog potencijala, a sukladno tome gradonačelnik Vinković donio je Odluku o subvencioniranju kamate prema kojoj se Grad Đakovo uključuje u projekt kreditiranja na način da će iz gradskog proračuna biti subvencionirana kamatna stopa na odobreni kredit iz ovog projekta kod poslovnih banaka stopom od 1 posto za višestambene zgrade sa područja Grada Đakova.
  “Grad Đakovo će u svom proračunu osigurati sredstva za subvencioniranje kamata za energetsku obnovu višestambenih zgrada za svaku proračunsku godinu u iznosu do maksimalno 100.000 kuna i to sve dok traje otplata odobrenih kredita, a prema otplatnim planovima banaka.
  Ta sredstva, kako se navodi u priopćenju gradonačelnika Vinkovića, prenosit će se Osječko-baranjskoj županiji temeljem međusobno sklopljenog Sporazuma.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog